gastronomia

Evo, menjar exquisidament al cel

El res­tau­rant Evo està situat a la cúpula envi­drada de l'Hotel Hes­pe­ria Tower, a tocar del cel. La seva direcció gas­tronòmica és a càrrec del pres­tigiós xef Santi San­ta­ma­ria, guar­do­nat amb tres estre­lles Mic­he­lin pel seu res­tau­rant Can Fabes, de Sant Celoni; amb dues estre­lles pel seu res­tau­rant Sant­ce­loni, situat a l'Hotel Hes­pe­ria Madrid; una estre­lla pel res­tau­rant Terra, últim pro­jecte de San­ta­ma­ria, a l'Hotel Val­de­pa­la­cios, i la setena i última estre­lla pel res­tau­rant Evo.

Enfront del dia a dia d'aquests cre­a­tius fogons es troba el xef Ismael Ale­gria. Amb l'Evo, San­ta­ma­ria pros­se­gueix la seva col·labo­ració amb el Grup Hes­pe­ria. Evo és una abre­vi­a­tura d'«evo­lució», paraula i con­cepte d'acord amb l'atmos­fera arqui­tectònica acon­se­guida per l'arqui­tecte Ric­hard Rogers i amb la nova pro­posta gas­tronòmica de San­ta­ma­ria, que expe­ri­menta un procés evo­lu­tiu en els con­tin­guts de la seva cuina i en l'estètica i el fun­ci­o­na­ment del nou res­tau­rant.

La seva carta és «una oda al pro­ducte, que aposta per una bar­reja de pro­xi­mi­tat, ama­ble i medi­terrània, amb la terra com a font essen­cial d'ins­pi­ració, i la força que apor­ten el sabor i l'olor de la natu­ra­lesa», segons la defi­neix el mateix San­ta­ma­ria. El seu equip humà està al ser­vei del progrés de l'art culi­nari i la seva línia és la mateixa del Can Fabes i el Sant­ce­loni, fidel a unes bases i unes tècni­ques amb 25 anys de pres­tigi inter­na­ci­o­nal.

L'atmos­fera del Evo és moderna, sense luxes super­flus, i amb una gran per­so­na­li­tat. L'ambi­ent està mar­cat per les vis­tes en un espai únic a Europa, que està des­ti­nat a con­ver­tir-se en una icona de Bar­ce­lona i en un refe­rent de la gas­tro­no­mia cata­lana. Diri­geix el men­ja­dor, amb una capa­ci­tat per a 70 comen­sals, José Luis Diéguez. El celler té 450 referències i està a cura d'Arnaud Echa­lier.

Entre les seves espe­ci­a­li­tats culinàries podem esmen­tar les pata­tes al caliu amb crema doble i caviar d'esturió blanc; el San Pedro a la planxa, amb llet de xufla i espa­gue­tis al vi negre; «foie» ros­tit amb «cut­ney» de préssec, pinyes i pebrot ver­mell, i, a l'hora de les postres, la pera con­fi­tada al cacau amb cro­cant d'ave­lla­nes i gelat de pra­liné, entre altres. Els plats no tenen preu, ja que la carta té un preu tan­cat de 135 euros per per­sona, més begu­des, més el 7% d'IVA. El vi de la casa és el Cuvée San­ta­ma­ria Finca Mon­ta­gut, del 2007, per 56 euros i el Cuvée San­ta­ma­ria Finca el Pantà, del 2005, per 55 euros. Un res­tau­rant per men­jar exqui­si­da­ment, al cel de l'Hos­pi­ta­let.

Direcció: Gran Vía, 144 (Hotel Hesperia Tower). 08907 L'Hospitalet de Llobregat Telèfon: 93 413 50 30 Fax: 93 413 50 17 Horari: de 13.30 a 16.00 h (dissabtes) i de 20.30 a 23.00 h (de dilluns a dissabte). Tanca els diumenges i festius i el mes d'agost Serveis: Aire condicionat, aparcament i aparcador de cotxes Correu electrònic: evo@hesperia-tower.com Web: www.evorestaurante.es


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.