Fan una jornada de portes obertes al nou institut de les Franqueses del Vallès

El nou ins­ti­tut de les Fran­que­ses del Vallès, que va començar a fun­ci­o­nar el 14 de setem­bre pas­sat, ha obert aquesta tarda les por­tes a la resta de la població. Així, la comu­ni­tat edu­ca­tiva ha orga­nit­zat una jor­nada de por­tes ober­tes entre les qua­tre i les set del ves­pre. Els pro­fes­sors i l'equip direc­tiu acom­pa­nya­ran els assis­tents durant la jor­nada, en visi­tes d'uns vint minuts que es faran per grups.

La idea és que tant els pares i mares, com la resta de ciu­ta­dans de la població que ho vul­guin, puguin conèixer el nou equi­pa­ment, on de moment fan classe un total de 120 alum­nes de 1er i 2on d'ESO, encara que la pre­visió és arri­bar a 500 de manera gra­dual.

Un dels objec­tius de l'equip direc­tiu, encapçalat per Edu­ard Navarro, és fer un pro­jecte edu­ca­tiu molt par­ti­ci­pa­tiu. En aquest sen­tit, una de les pri­me­res acci­ons que s'han dut a terme és enge­gar un procés par­ti­ci­pa­tiu per deci­dir el nom del nou ins­ti­tut. Fins diven­dres pas­sat al matí, el cen­tre havia rebut sis pro­pos­tes dife­rents: Puig Salomó, en referència al turó més alt de Lle­rona (uns 290 metres), des d'on es poden veure qua­tre de les cinc pobla­ci­ons: Lle­rona, Corró d'Amunt, Corró d'Avall i Marata. Sem­bla pro­ba­ble que sigui el resul­tat d'haver posat el cognom de l'antic pobla­dor o pro­pi­e­tari de les ter­res del turó. Riera de Corró, en referència a l'aflu­ent per l'esquerra del Con­gost, que neix al ves­sant meri­di­o­nal de la roca Cen­te­lla, límit sudo­est del massís del Mont­seny. Després de pas­sar per Corró d'Amunt, Marata i Corró d'Avall, desem­boca prop de Gra­no­llers. L'Espol­sada: Aquest pun­teig és el que ha donat nom a la dansa que es con­serva a Corró d'Avall i a Marata, tot com­par­tint melo­dia amb la Dansa de Cas­tell­terçol. O el nom de Fran­cesc Mont­ser­rat, bar­ber a les Fran­que­ses des de l'any 1944 fins al 1938 i des de 1943 fins el 1970, any que es va reti­rar. Tenia la bar­be­ria just davant de l'estació de tren de Corró d'Avall. Fran­cesc Mont­ser­rat també va ser l'últim alcalde repu­blicà de les Fran­que­ses. També és pro­posa El Til·ler, en referència a l'arbre que pre­si­dia la plaça on s'ha aixe­cat l'edi­fici de l'IES. Els til·lers o tells són un gènere d'arbres de la família de les malvàcies, natius de les regi­ons tem­pe­ra­des de l'hemis­feri nord. O també, Fran­cesc Tarafa, que va néixer, molt pro­ba­ble­ment, a les Fran­que­ses, tot i que algu­nes fonts bibli­ogràfiques el citen com a gra­no­llerí, cap a 1495 i va morir a Roma el 1556. Va ser his­to­ri­a­dor, heral­dista i un exem­ple d'huma­nista.

Una d'aques­tes pro­pos­tes és la que sor­tirà esco­llida en el referèndum obert a la població que es farà per triar el nom el pròxim 5 d'octu­bre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.