Societat

Mataró es llança a liderar la primera fira gastronòmica

El Gremi d'Hostaleria i Turisme reunirà sota el lema ‘Menja't el Maresme' onze establiments que oferiran tastets a preus econòmics

És un pas més després de l'èxit del recorregut de tapes

Conscients que arriben tard, quan molts municipis ja tenen la seva pròpia mostra gastronòmica, però convençuts que aquesta pot ser una oportunitat més per animar l'activitat dels restaurants a la comarca. Ahir el president del Gremi d'Hostaleria i Turisme de Mataró i Maresme, Josep Civit, presentava la iniciativa que tindrà lloc l'últim cap de setmana de juny al recinte del parc Central de Mataró. Els tastets que es podran degustar a preus econòmics es combinaran amb actuacions musicals i activitats infantils per atreure el màxim de gent i convertir-se en un referent gastronòmic.

“Es trobava a faltar, era una necessitat, i segur que serà un pas més per reivindicar la cuina de qualitat que tenim a prop de casa”, hi va afegir en la presentació el regidor de Promoció Econòmica, Miquel Rey. Des del gremi expliquen que la proposta sorgeix arran de l'èxit que l'any passat va tenir el recorregut Anem de Tapes, que els bars de Mataró van fer a l'octubre. Els restauradors en quedaven al marge i van demanar una alternativa com ara la fira. “Així mantindrem dues ofertes gastronòmiques: les tapes a la tardor i la fira a l'estiu”, van explicar ahir.

En aquesta primera edició, amb el lema Menja't el Maresme, són onze els establiments “valents” que hi participaran, la majoria dels quals són de Mataró, menys dos d'Argentona. La voluntat, segons el president del gremi, és que en pròximes edicions s'hi vagin sumant restaurants d'arreu de la comarca.

L'oferta combinarà tastets elaborats i casolans, amb el protagonisme que tindran els productes de proximitat, que es volen reivindicar en la fira. Per això es dedicarà un espai per mostrar la producció dels agricultors locals.

LA XIFRA

2,50
euros costaran els tiquets per fer la degustació dels tastets que s'oferiran en la fira.

Un impuls per créixer en socis i activitats

El president del Gremi d'Hostaleria, Josep Civit, va aprofitar la presentació de la fira per recordar les moltes activitats que s'estan portant a terme des del gremi. “S'està formant la gent i això és el que ens interessa a tots”, va dir satisfet. La formació respon a les necessitats i la demanada dels prop de 300 agremiats que té l'entitat, la major part dels quals, a la capital del Maresme. Civit fa un any que ocupa el càrrec de màxim responsable al gremi, arran de la mort sobtada de l'expresident Josep Navarro.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia