territori

Denuncien l'enverinament d'una colònia de gats a Riudoms

L'associació Amics dels Gats de Riudoms (Baix Camp) ha denunciat l'enverinament d'una colònia de gats al municipi. Segons expliquen a Reusdigital.cat, s'ha identificat un veí com a presumpte autor dels fets, però en no poder demostrar directament que ha estat ell, no s'ha presentat cap denúncia. Des de l'associació indiquen, a més, que l'individu hauria amenaçat i assetjat posteriorment l'alimentadora que cuidava els animals, la qual es va trobar amb els gats morts, aquest diumenge. De moment, la cuidadora no ha presentat denúncia per assetjament i amenaces.

En declaracions a Reusdigital.cat, l'entitat animalista diu que "és un fet que passa massa sovint, a Riudoms i en moltes d'altres localitats". "Hi ha poca sensibilitat pel que fa als animals al carrer", comenten. Es tracta d'un fet penat per la llei, que pot arribar a multes de fins a 20.000 euros. En aquest cas, seria una falta molt greu. L'entitat creu que denunciar una persona en qüestió "és complicat si no es troba al lloc dels fets", i subratllen que les persones poden "conviure amb aquests animals". Els Amics dels Gats de Riudoms expliquen que capturar i enverinar gats no "és la forma de gestionar el control de les colònies en un municipi".

A més, després de registrar-se com associació, pretenen col·laborar amb la gestió de colònies de gats al carrer a la població, juntament amb l'Ajuntament de Riudoms. En aquest sentit, volen reunir-se amb l'alcalde del municipi, Josep Maria Cruset; i el regidor de Medi Ambient, Xavier Gallego, per parlar sobre la problemàtica i fer una acció conjunta. "Volem deixar clar que no és una denúncia contra el consistori", han expressat, i que és "una queixa pública per fomentar la pedagogia entre gats i persones, perquè aquesta situació ha de canviar".

L'associació Amics dels Gats, de recent creació

Aquesta entitat es va crear fa poc temps i ja compta amb diversos socis i sòcies a Riudoms. "Volem fer créixer l'associació i intentar que aquests fets no tornin a ocórrer", expressen a Reusdigital.cat. La intenció és fer pedagogia entre la societat, i demostrar que persones i gats al carrer poden viure amb naturalitat. "A Riudoms no comprenen que es doni menjar als animals, perquè pensen que els pot molestar, i això és el que ha de canviar", conclouen des dels Amics dels Gats.

La notícia completa a Reus Digital


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia