Osona/Ripollès

Osona registra les temperatures més altes dels últims anys

La forta onada de calor d’aquests últims dies, i que està previst que s’allargui fins a finals de setmana, ha arribat als límits a Osona, amb temperatures que han superat les màximes dels últims 10 anys.

El dia que es van registrar les temperatures més altes va ser el diumenge 5 de juliol, amb una màxima de 39,1 graus a Vic, 38,7 graus a Gurb, 38 a Montesquiu i a Orís, 37 graus a Perafita i a Muntanyola, 35,8 graus.

El dissabte, també es van registrar temperatures força altes, com 37,5 graus a Vic i a Gurb, 37 graus a Orís i a Montesquiu, i 35,5 graus a Perafita i a Muntanyola.

Es preveu que aquestes temperatures es mantinguin fins a finals d’aquesta setmana. Un altre aspecte a tenir en compte aquests dies són els nivells d’ozó troposfèric en l’aire ambient.

Aquesta setmana passada en els punts de mesurament de Vic i Tona es va superar el nivell d’informació a la població, situat als 180 nanograms per metre cúbic, en 12 ocasions a la Plana de Vic. Els períodes més llargs van ser a Vic i a Manlleu els passats dies 29 i 30 de juny, pels volts de les 2 del migdia, durant 3 hores, mentre que a Tona es va donar aquest fet durant només una hora.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia