Osona/Ripollès

El Museu de la Torneria rep 15.000 euros i redefineix l’espai museogràfic

La subvenció l’ha rebut de la Fundació Catalunya-La Pedrera, l’antiga Fundació Catalunya Caixa.

El Museu de la Tor­ne­ria de Torelló por­tarà a terme algu­nes actu­a­ci­ons a l’edi­fici per inver­tir els 15.000 euros de sub­venció que va rebre l’1 de juliol de la Fun­dació Cata­lu­nya-La Pedrera, l’antiga Fun­dació Cata­lu­nya Caixa.

El direc­tor del museu, Gerard Ver­da­guer, explica que aquests diners, que s’han fet efec­tius a través dels Amics del Museus d’Osona, són els que res­ta­ven d’una sub­venció que van rebre el 2003. Era l’època en què encara es feien les obres de reha­bi­li­tació de l’antiga tor­ne­ria Vidal per ubi­car-hi el museu, i aquesta era una de les vies de finançament. En aquell moment es va acor­dar que es rebria la segona part de la sub­venció “quan acabés” i l’equi­pa­ment estigués en fun­ci­o­na­ment. Des del 2007 s’ha man­tin­gut el con­tacte amb la fun­dació, que ha can­viat de nom però “va man­te­nir el com­promís” de lliu­rar els diners que ara arri­ben.

Segons Ver­da­guer, aquests ingres­sos, ara que el museu ja fun­ci­ona a hores con­cer­ta­des, ser­vi­ran per dur a terme “dife­rents pro­jec­tes que que­den pen­dents” i que s’hau­ran de fer en el pròxim mig any. Apro­fi­ta­ran per “mun­tar el terra i el Pla­dur” de la sala on hi ha el fons de l’antiga Vitri i s’ins­tal·larà la porta d’emergència de la planta baixa. Un cop s’hagi enlles­tit “que­darà per deci­dir” què fan amb els diners que els que­din.

El museu de Torelló també té actu­al­ment una sub­venció de la Dipu­tació per rede­fi­nir l’espai muse­ogràfic. Un cop fet “veu­rem si es pot exe­cu­tar i donar per aca­bada l’expo­sició”. Ver­da­guer, però, ho veu “difícil”, ja que “tin­drem el pro­jecte nou però fal­ta­ran diners per aca­bar de fer la muse­o­gra­fia”.

L’estiu del 2013 el museu va obrir les por­tes a les visi­tes en hores con­cer­ta­des, un aspecte que es pot con­trac­tar des de la pàgina web. Des del 2013 el per­fil de visi­tant són “grups fami­li­ars d’adults i gent gran que visi­ten llocs pro­pers” o “que són de l’àrea de Bar­ce­lona i tenen algun cone­gut de la zona i per això pugen”. Un altre per­fil són els grups esco­lars, que se cen­tren sobre­tot en els tallers de bal­du­fes que es van a fer a les matei­xes esco­les. Aquest és un públic que pre­te­nen poten­ciar quan s’acabi d’enlles­tir la muse­o­gra­fia

La notícia com­pleta a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.