Societat

Onze mitjans aeris ja sobrevolen la zona més conflictiva de l'incendi d'Òdena

La boira d'aquest matí ha impedit que es poguessin enlairar i que se sumessin a les tasques d'extinció que estaven fent les 130 dotacions terrestres

Els esforços se centren en intentar perimetrar el foc, que ha cremat 1.000 hectàrees

Els 72 nens evacuats de la casa de colònies de Can Puig ja han tornat a Sant Salvador de Guardiola

Encara queden una cinquantena de persones desallotjades

L'incendi forestal d'Òdena continua actiu aquest dilluns al matí però durant la nit no ha crescut la zona cremada, que és de 1.000 hectàrees. La boira de les primeres hores ha impedit que els mitjans aeris se sumessin a la feina que estaven fent les 130 dotacions terrestres. Tot i que la boira no ha desaparegut completament, 11 mitjans aeris (2 helicòpters de comandament, 5 bombarders i 4 avions vigilància i atac) ja han pogut sortir i sobrevolen la zona més conflictiva de l'incendi. El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha destacat que el flanc esquerre de l'incendi, a Sant Salvador de Guardiola, és el que preocupa més al cos de bombers. Es tracta d'una zona de difícil accés i amb molts punts calents. Segons el conseller, ara els esforços se centren en intentar perimetrar el foc.

L'incendi va obligar ahir a evacuar unes 400 persones, però cap a la mitjanit els veïns de la urbanització Montserrat Park al Bruc i els de la urbanització de la Font del Bosc d'Òdena ja van poder tornar a casa seva. Aquest matí, els 72 nens de la casa de colònia de Can Puig també han retornat a Sant Salvador de Guardiola, després de passar la nit al pavelló del Congost a Manresa

Encara queden una cinquantena de persones desallotjades que estan al pavelló Congost de Sant Salvador de Guardiola i al Bruc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia