Salut

Medicina

Hospital Sant Joan de Reus

Ginecòloga de futur

Sara Tameish escull l'hospital de Sant Joan entre tots els de l'Estat

La resident va obtenir el lloc 286 amb més nota de les 12.000 persones que es van presentar al MIR

De les 12.000 persones que es van presentar a l'examen MIR, d'aquest 2015, va ser la 286 amb més nota. El seu objectiu era l'especialitat de ginecologia i obstetrícia, i ben fàcil que ho tenia: en estar tan ben situada, podia escollir entre qualsevol hospital de l'Estat. I l'hospital de Sant Joan va resultar el guanyador d'aquesta mena de rifa mèdica. La capacitat intel·lectual i professional de Sara Tameish (25 anys) tot just està en una fase de desenvolupament, però promet. “És una noia aplicada, amb ganes i interès”, indica l'adjunta de ginecologia i obstetrícia i tutora dels residents de primer i segon any, Montserrat Monclús. Les seves primeres experiències a la sala de parts o en les visites a les dones embarassades han estat força positives. “Una cosa és tenir els continguts teòrics i l'altra, poder-los desenvolupar”, explica amb entusiasme Tameish.

Nascuda a Munic però que des dels 8 anys vivia a Palma, Sara Tameish va acabar els estudis de medicina a la Universitat Rovira i Virgili (URV) amb una destacada nota acadèmica. “Sempre he sigut molt aplicada i he tingut constància. La veritat és que no m'imaginava que trauria tan bona nota en el MIR”, indica Tameish, que a l'hora d'escollir destinació per a la residència es va decantar per l'hospital de Sant Joan: “Ja hi havia fet pràctiques durant la carrera i sabia com funcionava el servei. És un hospital molt familiar, on coneixes els de cirurgia... Em sembla molt atractiu per desenvolupar-hi els meus coneixements teòrics”, assegura la metgessa resident de primer any.

Objectius del primer any

“Dia a dia et vas adaptant”,
manifesta Tameish, que en tenir un company de residència
“que també va treure molt bona nota en el MIR, va quedar el 306”, es reparteix amb ell les visites a planta, a les dones que han de donar a llum, i a la sala de parts. Cada setmana es distribueixen per espais diferents de l'hospital. Segons la doctora Monclús, els objectius del primer any són complir l'atenció a l'embaràs normal, l'assistència al part sense complicacions i al postpart, i fer un seguiment de les dones ingressades. Per tal d'assolir-los, els residents tenen unes rotacions a la sala de parts, la planta i les consultes d'obstetrícia. A la vegada, han de fer una segona rotació “de ginecologia general”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.