Osona/Ripollès

L’Auditori de Calldetenes obre la temporada amb la idea de captar públic dels pobles del seu entorn

’Flor de nit’, el retorn de Kulunka Teatro i el 23è festival de titelles, entre la programació.

L’Auditori-Teatre de Calldetenes s’ha avançat a la resta de sales d’Osona i el Ripollès obrint la temporada diumenge. Des d’ara fins al desembre s’hi faran 13 espectacles de música i teatre –tant de grups professionals com de locals– a més de les sis sessions del 23è festival de titelles. Una programació “variada i assumible per l’Ajuntament des del punt de vista econòmic”, segons Manuel Viver, el nou regidor de Cultura, que destaca la feina feta pel Consell Gestor del teatre per preparar-la.

En el seu vuitè any de funcionament, l’Auditori-Teatre es proposa “fidelitzar el públic” i anar-lo a buscar “als municipis del voltant”, singularment a Sant Julià de Vilatorta i Folgueroles, per fer pujar l’ocupació de les 500 butaques que ofereix. “Ja hi hem fet contactes i hem d’intentar que també se’l sentin seu”, diu Viver. Un altre dels propòsits del nou regidor és reactivar els contactes amb els altres teatres osonencs amb programació regular –el Cirvianum i L’Atlàntida– “per coordinar-nos i que les programacions no es trepitgin”. Fa cinc anys, es va anunciar la intenció de coordinar aquests equipaments sota la marca de Teatres d’Osona però mai no es va arribar a fer efectiu. “Tenim un equipament molt ben preparat i hem d’ampliar el nostre públic fidel”.

Entre els espectacles destacats d’aquesta temporada hi ha el retorn de la companyia Kulunka Teatro, que l’any passat va captivar el públic amb el seu teatre de màscares sense paraules i l’espectacle André y Dorine, a l’entorn de l’Alzheimer. La companyia basca tornarà a Calldetenes (21 de novembre) amb Solitudes, un altre espectacle on aborda la solitud d’un home gran en el moment que queda vidu. L’oferta teatral inclou també Animals de companyia, d’Estel Solé (31 d’octubre), i Flor de nit, el cabaret, versió del conegut musical produït per Dagoll Dagom l’any 1992 i ara adaptat sota la direcció de Víctor Álvaro a manera d’homenatge (14 de novembre) a l’original.

En l’àmbit musical, la proposta més destacada és el Concerto a tempo d’umore de l’Orquestra de Cambra de l’Empordà (18 d’octubre), que barreja les peces clàssiques amb teatralització i humor a càrrec dels mateixos músics. Pel que fa al festival de titelles, el Calltitellesdetenes, continua en la línia de portar els millors espectacles d’aquest gènere. “Està molt consolidat, i estem contents que segueixi essent una referència, explica el regidor Manuel Viver.

’Animals verinosos’ és el títol d’una obra teatral del periodista i dramaturg tonenc Joan Rusiñol que també passarà per l’Auditori-Teatre de Calldetenes (28 de novembre). L’autor el qualifica com un western rural ubicat al Pirineu. L’obra es va estrenar el passat mes de maig a la sala Beckett de Barcelona dins el projecte de suport a a la creació Croquis_BCN.

La gala de presentació de la temporada, aquest diumenge, la van conduir dos actors calldetenencs, Ivette Cortés i Josep Pujol, Jepes, de L’Espardenya Teatre. Aquest últim serà protagonista d’un dels espectacles de la temporada, el monòleg 15 són quinze, que es podrà veure el 12 de desembre a benefici de Càritas. La gala d’aquest diumenge va continuar en clau osonenca amb l’actuació de Peyu i el seu monòleg Planet i-Neptú. L’actor voltreganès està preparant el seu proper espectacle, iTime, que s’estrenarà el proper dia 2 d’octubre al Teatre Cirvianum i després anirà al Club Capitol de Barcelona.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.