Osona/Ripollès

Art que s’obre pas en la maduresa

Montserrat Picola, filla del poeta Josep Picola, exposa pintura i presenta un llibre a Ripoll.

Filla del poeta Josep Picola, de Sant Joan de les Abadesses, Montserrat Picola havia crescut entre llibres i converses sobre art i cultura. Un pòsit que ha conservat al llarg de la seva vida i que en la maduresa ha deixat fluir fins a mostrar per primera vegada en públic les seves creacions. Ho fa en l’exposició de pintura que es va inaugurar a la Sala Abat Senjust, acompanyada de la presentació del llibre ’Senzillament, una dona’.

“No sé ni com he arribat fins aquí”, explica Picola, que situa l’origen de la seva inclinació artística en la infantesa i la influència del pare. “A casa es parlava de coses que jo no sentia a l’escola”, explica. La pintura sempre l’ha acompanyada “però ara feia 15 anys que no agafava els pinzells”. Ho ha fet en aquarel·les delicades, amb retrats i motius florals clàssics, cada un d’ells acompanyats d’un breu text. En algunes altres obres, a l’oli, introdueix elements simbòlics com en una de les obres en què una escletxa deixa veure uns dels poemes més coneguts del seu pare, les picolines a manera d’aforismes.

El to dels breus textos poètics de cada quadre es relaciona amb el del llibre Senzillament, una dona, una reflexió sobre les etapes de la vida en textos que s’acosten a la prosa poètica. “Des de la infantesa a la vellesa amb la maternitat com a punt àlgid”, destaca el pròleg de Rosa Bonet. “M’hi he retratat jo mateixa”. El llibre, dissenyat per Mar Casas, es presenta en un original format de carpeta, amb il·lustracions intercalades entre els poemes.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia