Societat

Un detingut i dos imputats per frau fiscal amb cotxes de gamma alta a Lleida

L'operatiu ha estat dirigit per la Guàrdia Civil i les autoritats franceses

L'organització emprava el procediment conegut com a “carrusel de l'IVA”

La Guàrdia Civil i les autoritats franceses van dur a terme ahir dimarts un operatiu contra el frau fiscal a Lleida que inclou escorcolls en seus de diverses empreses. En una d'aquestes, EuroStockCar, situada al polígon industrial El Segre, l'actuació va durar més de sis hores i finalment van detenir el propietari i se'n van emportar documentació diversa. La investigació se centra en una organització internacional que hauria defraudat més de 60 milions d'euros a la hisenda francesa a través de la compravenda simulada de vehicles de gamma mitjana i alta, mitjançant el procediment conegut com a “carrusel de l'IVA”. Hi ha també dos imputats, un a Lleida i l'altre a Tarragona.

El procediment consistia a simular la compravenda de vehicles i després reclamar l'IVA pagat per aquestes compres inexistents. Les factures falses s'emetien a Catalunya, però les operacions es feien a França, on es va detectar el frau. De moment hi ha un detingut a Lleida i dos imputats a Tarragona i Lleida.

L'operació està ordenada pel tribunal de Nancy i les fiscalies francesa i espanyola i ha tingut la col·laboració del servei nacional duaner judicial de Dijon. Els agents també han escorcollat el domicili del detingut, situat a Puigverd de Lleida i han investigat tres empreses pantalla amb seu fiscal a Lleida. A l'operació hi participen cinquanta agents, dels quals trenta provenen de Tarragona i vint de Lleida. Es tracta d'una investigació que la Guàrdia Civil va iniciar el 2009 i a França des del 2011.

Dins de la mateixa investigació, el 28 de gener d'aquest 2015 es va dur a terme una altra operació policial contra una organització establerta a la demarcació de Tarragona i dedicada també a l'evasió d'IVA amb la venda a França de cotxes de luxe. En aquella ocasió es van detenir 35 persones. Se'ls atribueixen delictes contra la hisenda pública –de França– i de blanqueig de capital, principalment



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia