Osona/Ripollès

El taller d’arquitectura Sau, de Sant Joan, premiat a Munic

Han guanyat un dels reconeguts premis Iconic Awards, en la categoria de Concepte Urbà.

Munic va acollir la cerimònia de lliurament dels premis Iconic Awards, guardó que atorga la German Design Council, als millors projectes internacionals d’arquitectura i paisatge. I en la categoria de Concepte Urbà va guanyar un projecte presentat pel taller d’arquitectura Sau, de Sant Joan de les Abadesses, format per Lluís i Pol Jordà, pare i fill. Els santjoanins es mostren molt contents i sorpresos pel premi “perquè es tracta d’un concurs molt important en el qual participa gent de molt nivell de tot el món”.

El projecte que hi va presentar el taller Sau té com a principal objectiu unir el massís de Collserola amb la serralada de Marina, a través del riu Besòs, recuperant la secció de la vall original de Vallbona que les infraestructures, com ara autopistes, trens, serveis, o l’AVE, han anat fragmentant al llarg dels anys. El jurat dels guardons va destacar que el projecte dels santjoanins “representa una plataforma verda que s’estén per una artèria de trànsit molt freqüentat i, en fer-ho, combina la natura verge d’una reserva natural, àrees agrícoles i estructures urbanes d’una manera espectacular”. També van dir que el fet que hi hagi tants arbres i plantes “pot servir com una destinació d’oci per als residents de la ciutat també”.

Lluís Jordà explica que el fet de rebre aquest nou premi fa augmentar les expectatives perquè aquest projecte s’acabi portant a terme “tot i que no de forma immediata”. De fet, estan en converses amb el Consorci del Besòs, ja que afecta aquesta zona, “i el premi que hem aconseguit a Munic ens ha animat a tots a continuar treballant sobre aquest tema”.

Una ‘porta’ d’entrada a Barcelona

Lluís Jordà explica que el projecte premiat al certamen d’Alemanya “ha de solucionar l’embolic que hi ha just abans del nus de la Trinitat de Barcelona”, i que passaria per la construcció d’un gran pas elevat “de dimensions considerables” que faria de corredor biològic. Jordà diu que d’aquesta manera aquesta zona es convertiria “en una porta d’entrada a Barcelona”.

Els arquitectes afegeixen que, a més, el projecte que proposen té “un component positiu afegit” i és que no suposaria “tallar” cap de les infraestructures que passen per aquesta zona. Taller Sau ja va guanyar amb aquest projecte el concurs 16 Portes de Collserola: Porta de la Trinitat, que va organitzar l’Ajuntament de Barcelona l’any 2012.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia