Societat

Els terrissers de Quart estrenen forn

S'ha instal·lat al Museu de la Terrissa i ahir es va fer la primera cuita

Volen difondre aquest ofici tradicional

L'Asso­ci­ació de Ter­ris­sai­res de Quart va estre­nar ahir un forn de lle­nya i va fer una demos­tració de com es cou la ter­rissa negra, típica d'aquest muni­cipi amb 700 anys de tra­dició. El forn s'ha ins­tal·lat al Museu de la Ter­rissa i té per objec­tiu difon­dre aquest ofici tra­di­ci­o­nal.

El pre­si­dent de l'Asso­ci­ació de Ter­ris­sai­res de Quart, Josep Mes­tres, des­ta­cava ahir que s'ha vol­gut ense­nyar “com es coïa abans la ter­rissa”. “Som l'únic poble de tot l'Estat espa­nyol que fem ter­rissa negra amb peces grans, és el més impor­tant que tenim i ho hem d'ense­nyar”, deia. La ter­rissa negra s'acon­se­gueix tapant l'eixida de fum i car­re­gant el forn de lle­nya, i, en cre­mar sense oxi­gen, fa un gas que queda impreg­nat a les peces, expli­cava. L'alcalde de Quart, Pere Cabar­ro­cas, hi afe­gia que el forn serà molt impor­tant per a la divul­gació de l'ofici. “A Quart, com arreu, els arte­sans es van aca­bant, ara en que­den qua­tre, i hem de mos­trar-ho a les pròximes gene­ra­ci­ons.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia