Societat

Aturen les obres de la nova escola de Campdevànol per la contaminació del sòl

Tot i els treballs previs de descontaminació, s'ha trobat en capes més profundes fuel de l'activitat industrial anterior

No se sap quan es reprendrà l'obra

Va costar Déu i ajuda aconseguir una nova escola per a Campdevànol i, ara, s'han hagut de paralitzar les obres de construcció perquè els terrenys del carrer de can Ribalaigua estan contaminats de fuel. La raó és que ningú no es va preocupar de descontaminar-los quan es va fer l'enderroc de l'edifici de Comercial de la Forja SA. Infraestructures de Catalunya SAU ha aturat els treballs perquè es pugui quantificar l'abast de la contaminació per fuel del subsòl i acordar les accions que cal portar-hi a terme per garantir l'absència de perjudicis a l'activitat docent futura.

Les obres s'han aturat a petició de l'Ajuntament, que ha demanat al Departament d'Ensenyament que certifiqui que no hi ha risc per als alumnes del nou centre, un cop construït, i que, si n'hi ha, que encarregui els treballs de descontaminació pertinents.

L'empresa constructora, seguint instruccions d'Infraestructures de Catalunya, va començar la descontaminació parcial del solar, retirant les terres contaminades i posant-ne de netes. Malgrat això, es va detectar la presència profunda de sediments contaminats i GISA ha ordenat la paralització de les obres fins que no s'hagi verificat l'abast de la contaminació i el cost dels treballs per solucionar el problema. La decisió de GISA implica un retard difícilment determinable en les obres de la nova escola Pirineu.

L'Ajuntament de Campdevànol ha assabentat de la situació l'empresa responsable de la contaminació, Comercial de la Forja SA i la seva propietat el Departament d'Empresa per possibles responsabilitats futures que poguessin derivar-se.

LA DATA

27.01.15
És el dia en què
la Generalitat va adjudicar les obres de la nova escola per 3,1 milions d'euros.

LA FRASE

Lluitarem per tenir l'escola al més aviat possible dins la legalitat i amb garanties
Maria del Mar Casals
Regidora d'Ensenyament de l'Ajuntament de campdevànol


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia