Zoco d'Ontinyent i Bahía de Calp guanyen el 8é Concurs gastronòmic de Bocairent
El certamen congrega disset restaurants i més de 200 convidats
El hotel Bahía de Calp va pujar aquest dilluns, 23 de novembre, un esglaó més en el palmarés del Concurs gastronòmic Vila de Bocairent respecte de l'any passat per alçar-se amb el primer premi de la modalitat lliure dedicada a la carn de caça i als bolets.
Per altra banda, el restaurant Zoco d'Ontinyent es va imposar en la categoria de borreta, el plat típic de la serra de Mariola que particularitza el certamen gastronòmic organitzat per la regidoria de Turisme de la població de la Vall d'Albaida que va comptar amb el patrocini del patronat provincial de turisme València Terra i mar i de l'empresa local Durplastics, encarregats junt al consistori de sufragar els 1.800 euros en premis i els dos lots de productes de restauració.
Al seu torn, l'Associació d'hostaleria i de Turisme va ser l'encarregada de preparar la minuta per als més de 200 convidats que van assistir a l'acte, una representació del teixit econòmic, social i polític de la Vall d'Albaida i de la serra de Mariola encapçalat pels diputats de Turisme, Pilar Moncho, i d'Hisenda i Assumptes taurins, Toni Gaspar, junt a l'alcalde Josep-Vicent Ferre i la regidora de l'àrea, Noelia Vañó, i el president de la Mancomunitat de municipis de la Vall d'Albaida, Vicent Gomar.
El certamen celebrat a l'hotel Ferrero va comptar amb la participació de disset restaurants provinents d'arreu del País Valencià per a seduir els integrants del jurat en les dos modalitats existents.
En la de carn de caça i de bolets, l'hotel Bahía de Calp va millorar la segona i la tercera posició de l'any passat, a continuació, es van situar dos dels il·lustres del concurs com Casa Granero de Serra i Juan XXIII de Benifaió.
Respecte a la borreta, el restaurant de Benifaió va aconseguir la segona posició en una categoria dominada per Zoco d'Ontinyent, un altre establiment de la zona, Casa Cham de Banyeres de Mariola, va completar el pòdium.