territori

L'Hospitalet estrena un mapping nadalenc a l’hospital gòtic

Des del 18 de desembre fins al 10 de gener, es projectarà sobre la façana de l’hospital gòtic de l’Hospitalet de l’Infant un mapping de temàtica nadalenca, a la plaça Berenguer d’Entença. Es tracta d’un espectacle audiovisual on es mostraran escenes típiques del Nadal al municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, com ara l’encesa de llums, el tió, el dinar de Nadal, el pessebre de la Masia de Castelló, Cap d’Any, la visita de l’Home dels Nassos, o els Reis d’Orient, entre d'altres. El més característic d’aquest espectacle és que els protagonistes seran els alumnes de P5 de l’Escola Mestral de l’Hospitalet de l’Infant i l’Escola Valdelors de Vandellòs i que és un projecte personalitzat, creat exclusivament per al municipi.

A aquesta setantena d’infants se’ls ha gravat, distribuïts en grups petits, davant d’un croma al Teatre-Auditori de l’Hospitalet, per simular la seva presència  i participació en les diferents escenes de què consta el muntatge. Gràcies a uns treballs de postproducció, els nens i nenes apareixeran sobre uns fons d’animació, com si haguessin entrat en uns dibuixos animats. Com a fil conductor, s’utilitzarà una nadala de Judit Farrés, amb una lletra adaptada per a l’ocasió que fa referència al Nadal al municipi.

El mapping, dirigit per Carles Mora, tindrà una durada de 10 minuts i s’estrenarà el divendres 18 de desembre, a les 18.30 hores, a la plaça Berenguer d’Entença, on hi ha la façana principal de l’hospital gòtic. A partir d’aleshores, i fins al diumenge 10 de gener es podrà veure dos cops al dia, a les 18.00 i a les 19.00 hores.

“Amb aquest espectacle original, de color i fantasia, volem que la gent surti al carrer durant aquestes festes, dinamitzar el comerç local, donar importància al nostre patrimoni i alhora fer poble i implicar els veïns en els projectes culturals que tira endavant l’Ajuntament”, ha afirmat la regidora de Cultura i Ensenyament, Núria Ortiz.

La notícia completa a Reus Digital


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia