Societat

El Masnou utilitza YouTube per evitar furts als comerços

Per primer cop inclou un vídeo a la xarxa per informar els botiguers sobre com prevenir robatoris als locals

L'Ajuntament del Masnou ha apostat per les xarxes socials com una altra via per conscienciar els comerciants sobre els possibles robatoris durant les festivitats nadalenques. Cada any, impulsa una campanya específica per Nadal per explicar als botiguers com poden prevenir furts i robatoris.

Enguany, però, com a novetat és el primer cop que ho fa també a través de les xarxes socials. Per això, en el marc de la campanya Comerç segur, que es va iniciar a finals de novembre i acabarà després de Reis, ha habilitat un vídeo al canal de YouTube de l'Ajuntament en què es detalla una sèrie de mesures que haurien de prendre als comerciants perquè els seus negocis siguin més segurs.

La regidora de Seguretat Ciutadana del Masnou, Sílvia Folch, explica que en aquest vídeo es dóna consells com que els comerciants procurin tenir als seus locals el sistema d'alarma encès; un botó d'alarmes a l'entrada; que no disposin de gaires diners dins de la caixa registradora; que disposin d'un sistema de càmeres o miralls que permeti veure tots els punts del local; o que connectin els seus telèfons amb els de la policia.

D'altra banda, Folch ressalta que això va acompanyat amb dues patrulles diàries, una al matí i l'altra a la tarda, que fa la Policia Local per les principals zones comercials de la localitat: la d'Ocata, Camí Ral, Casc Antic, Rosa Sensat, d'Amadeu I, i els polígons Vora Mar I i II. També es fan patrulles conjuntes amb els Mossos d'Esquadra. “Visiten cada comerç, identifiquen els riscos de cada local i es dóna una informació personalitzada als propietaris”, destaca Folch. Afegeix que el vídeo serveix per “reforçar” tota aquesta campanya. A més, aprofiten les visites als locals per actualitzar el registre de comerços de la localitat, assegura Folch.

En altres pobles del Maresme també s'han iniciat campanyes similars en què la Policia Local visita els negocis durant el Nadal. Un d'aquests municipis és Alella. El seu alcalde, Andreu Francisco, relata que es tracta d'una “acció preventiva” en què els agents “visiten els comerços per informar els botigues i donar-los consells de seguretat”. Ho fan dos cops al dia, al matí i al migdia, i entreguen als comerciants tríptics informatius. Durant aquestes festes, diu Francisco, “s'incrementa l'activitat comercial i amb això es vol evitar possibles furts”.

Francisco recomana als botiguers que observin si algun client fa algun
moviment estrany, que preguin mesures de seguretat a l'hora de tancar el local, que comprovin les targetes de crèdit per veure si són falses, que no deixin coses de valor a la vista; i que si tenen qualsevol problema avisin els agents.

LA XIFRA

2
vegades
al dia, al matí i a la tarda, agents de la Policia Local del Masnou visiten les zones comercials del municipi


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.