Societat

Societat

Escampall tecnològic

El CES de Las Vegas obre les portes exposant algunes de les novetats que arribaran els pròxims mesos a les llars de tot el planeta

Els ‘drones', la realitat virtual i l'adaptació dels cotxes a les noves tecnologies s'apunten com les principals tendències del saló

Uns cascos per fer créixer els cabells, entre les propostes més arriscades

La principal cita del sector tecnològic, el Consumer Electronics Show (CES) de las Vegas, va arrencar ahir a tota potència indicant les noves tendències dels pròxims temps. Drones, vehicles (elèctrics, connectats o autònoms) i aparells de realitat virtual van ser alguns dels plats forts de la primera jornada de la fira, que s'allargarà fins dissabte. S'esperen més de 150.000 visitants per veure de primera mà les novetats dels 3.600 expositors que hi participen. Com sempre, algunes les tindrem aviat al nostre abast i d'altres resulten absolutament esbojarrades, com ara unes sabates connectades que es poden cordar o escalfar des del mòbil.

Qui no vulgui caminar, però, podrà anar sobre rodes sense gaires problemes. El sector de l'automoció s'ha fet enguany més present que mai al CES. Ford, per exemple, va anunciar que triplicarà la seva xarxa d'automòbils de proves per crear vehicles de conducció autònoma, així com un acord amb una companyia de drones per vincular els cotxes amb les aeronaus no tripulades, per tal de facilitar en el futur les feines dels serveis d'emergència. Bosch també va presentar una solució per incorporar el sistema de trucada d'emergència al 112 en cas d'accident als cotxes que ja estan en circulació, però un dels grans atractius de la jornada va ser el prototip FFZERO1.

Es tracta d'un espectacular cotxe elèctric, a mig camí entre un esportiu de competició i el Batmòbil, que és la carta de presentació d'una nova companyia californiana (amb finançament xinès) anomenada Faraday Future. El seu objectiu és competir ben aviat amb Tesla en la producció de cotxes elèctrics d'alta gamma. El seu primer concept car, d'estètica futurista, assoleix els 320 km/h i ben aviat esperen treure al mercat models més convencionals, però que integraran avançades tecnologies en termes de connectivitat, conducció autònoma i oci a bord amb realitat augmentada.

A part de propostes com per exemple dos cascos amb làsers que activen els fol·licles per fer créixer els cabells o culleres intel·ligents per controlar com mengen els petits de la casa, els telèfons i els televisors (ja es parla de resolució 8K) van continuar sent focus de moltes novetats. Lògic, tenint en compte que aquestes dues gammes de producte són, juntament amb els ordinadors, les que a hores d'ara generen la majoria dels ingressos per vendes del sector.

Qui sap si en el futur els drones o els sistemes de realitat virtual seran tan rendibles. De moment, al CES es van poder veure noves i interessants propostes en tots dos sentits. Parrot, per exemple, va anunciar un nou aparell que abandona el model dels quadricòpters tradicionals. Es tracta d'una nau ultralleugera amb forma d'ala d'avió equipada amb una càmera frontal i destinada al vol lineal. La majoria de novetats, però, es van centrar en nous aparells amb una millor capacitat per fer filmacions gràcies a càmeres 4K o amb lents intercanviables.

Efemèride virtual

Avui fa vint anys, en l'edició del CES del 1995, Nintendo va anunciar la comercialització del Virtual Boy, un giny de realitat virtual destinat al joc que no va acabar de funcionar, principalment a causa dels marejos que provocava la limitada tecnologia de l'època. Dues dècades després, el panorama és molt diferent i moltes altres empreses s'hi dediquen amb més èxit. Oculus Rift, per exemple, ha anunciat que per fi comercialitzarà els seus aparells, i la taiwanesa HTC ha llançat un model per a desenvolupadors molt innovador, ja que a més d'incorporar accessoris per a les mans també té una càmera frontal que permet barrejar el món virtual i el real. En aquest últim, les grans marques de consum continuaran oferint novetats durant els pròxims dies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.