Societat

L'Alt Empordà reclama que els bancs cedeixin pisos buits

El Consell vol combatre la falta d'habitatge social i el problema de les ocupacions

Es tractarà en l'àmbit comarcal, després que uns ocupes que Figueres va fer fora se n'anessin a un bloc de Vilafant

El Consell Comarcal de l'Alt Empordà reclamarà a les entitats bancàries que cedeixin pisos a la borsa de lloguer social de l'ens supramunicipal. És una de les mesures que adoptarà el Consell per combatre la falta d'habitatge social a la comarca i la problemàtica de les ocupacions de pisos buits. També es promocionarà la borsa entre propietaris particulars i es coordinaran esforços entre les administracions de l'Alt Empordà. Així ho van acordar en una reunió dijous passat el president del Consell, Ferran Roquer; l'alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys; el conseller de Serveis Socials, Àlex Hernández, i el vicepresident i responsable d'Habitatge, Pere Casellas.

La reunió arriba provocada per l'ocupació d'un bloc de pisos al carrer Tramuntana de Vilafant, el 18 de desembre passat. Aquell dia cinc famílies que fins aquell moment havien ocupat el problemàtic bloc del carrer Ramon Mandri de Figueres van marxar per la pressió de l'Ajuntament, però immediatament van ocupar un altre edifici al municipi veí. L'Ajuntament de Figueres havia aconseguit tancar completament l'edifici i desallotjar-lo, però el problema es va traslladar en part a un altre punt de la comarca.

L'alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys, explica que l'objectiu de la reunió era “tractar conjuntament” la problemàtica dels habitatges buits arran del problema al carrer Tramuntana. Espera que no es repeteixi. “No pot ser que el problema es vagi desplaçant de municipi”, diu. Cantenys també parla dels habitatges d'entitats bancàries. “Amb la quantitat de gent que necessita casa, els bancs tenen pisos buits i destrossats. És surrealista tot plegat”, deia. A banda del carrer Tramuntana, a Vilafant tenen altres casos d'ocupacions. Per això preparen un cens d'habitatges buits.

LA XIFRA

5
famílies
que ocupaven pisos de Figueres en van ser expulsades, però ara ocupen un bloc de Vilafant.

LA FRASE

Ens hem de coordinar i evitar que el problema es vagi desplaçant a altres municipis
Consol Cantenys
alcaldessa de vilafant

LA DATA

18.12.2015
Els ocupes
del carrer Ramon Mandri de Figueres van deixar el bloc, però el mateix dia una part en van ocupar un altre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia