Societat

Refugiats d'Ucraïna aniran a la Casa Bloc

Sol·licitants d'asil que ja fa setmanes que són a Catalunya s'instal·laran a l'edifici

La Casa Bloc de Sant Andreu, a Barcelona, està gairebé a punt per acollir persones refugiades de conflictes bèl·lics, però els primers ocupants no seran demandants d'asil que arribin en el marc del programa coordinat per la Unió Europea, sinó que seran peticionaris d'asil que ja són en aquests moments a Catalunya. Vista la lentitud de les institucions europees , els primers ocupants seran ucraïnesos que han arribat a Barcelona pel seu propi peu i que són atesos per una de les entitats que col·laboren amb el programa d'asil del govern espanyol, va explicar ahir l'Ajuntament barceloní.

La Casa Bloc, que havia estat una residència per a vídues de militars, s'ha remodelat totalment. Fa mesos que, esperant l'arribada de refugiats sirians, el govern té preparada la Casa Bloc –90 places en 25 habitatges– i també l'antic seminari de la Conreria, a Tiana, i un edifici de Sant Joan de Déu, a Manresa. El comitè per a l'acollida de les persones refugiades sempre ha explicat que en aquests punts es farà la primera acollida i es buscarà un emplaçament definitiu per a cada família o persona. L'Ajuntament de Barcelona ha activat la web Barcelona, Ciutat Refugi per vehicular la solidaritat dels ciutadans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia