Societat

Més expositors i seguretat en la 144a Fira de Sant Josep

Un total de 285 expositors, un 2% més que l'any passat, participen en la mostra de Mollerussa

L'esdeveniment potencia les mesures de seguretat i estrena polseres identificatives per a infants

La 144a Fira de Sant Josep ha obert les portes amb un volum de 285 expositors directes, una dada que representa un increment d'un 2% respecte a l'any passat. D'aquests expositors, 129 corresponen al recinte exterior, on s'exposa maquinària agrícola i complements d'agricultura i ramaderia; 135, als pavellons firals, dedicats a complements agroramaders, serveis industrials i construcció, adobs, farratges, fitosanitaris, llavors i plantes, entitats i sector agroalimentari, i 21, al Saló de l'Automòbil, localitzat al recinte Piscines. Cal destacar el creixement, en un 8% respecte
a l'any passat, del nombre de firmes del recinte exterior. Segons el vicepresident de Fira de Mollerussa, Poldo Segarra, la mostra reflecteix “una certa reactivació econòmica”.

Pel que fa a les novetats de l'edició d'enguany, la fira introdueix noves mesures de seguretat. Aquestes actuacions tenen com a objectiu millorar els protocols que ja es van començar a fer fa uns anys. En aquesta edició, des dels sis punts d'informació presents al recinte firal (dos als pavellons, tres al recinte exterior i un altre al recinte Piscines) es distribuiran unes polseres identificatives que estaran a disposició dels pares que les vulguin posar als seus fills per tal que els menors puguin ser localitzats amb la màxima rapidesa possible en cas de perdre's o desorientar-se. El braçalet –n'hi haurà entre 500 i 600 unitats– és gratuït, reutilitzable i no s'haurà de retornar.

Fins diumenge es portaran a terme un total de tretze sessions, a més de la 15a Borsa Interpirinenca de Cereals, el concurs de jardineria, el concurs de carretons, i diverses reunions i assemblees professionals. Entre les novetats, destaca la celebració del I Aplec de Joves del Camp, avui al matí; InnoEspai, una plataforma d'exposicions de novetats en maquinària, i el Campionat de Catalunya de Formació Professional 2016 CatsKills de Jardineria i Paisatgisme, que es farà dissabte i diumenge, amb la participació de vuit equips procedents d'instituts d'agrària d'arreu de Catalunya.

Més informació

Fins diumenge, en horari de 10 h a 20 h. A l'avinguda del Canal, avinguda de la Pau, pavellons firals i recinte Piscines. www.fira.com

Actes oficials amb Puigdemont en la inauguració

m.j.r.

El president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, obre avui la 144a Fira de Sant Josep de Mollerussa. La presència de Puigdemont, juntament amb la del conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, i la d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, que es preveu que presideixin els actes de la mostra, “reforcen en l'àmbit institucional
la importància de la Fira de Sant Josep com a lloc de trobada del sector agrari, industrial i ramader del territori”, segons ha explicat el president de Fira de Mollerussa i alcalde de la capital del Pla d'Urgell, Marc Solsona.

Demà la fira dedicarà la jornada al Dia de la Comarca, amb la recepció als alcaldes del Pla d'Urgell a l'ajuntament a les sis de la tarda i la posterior visita al recinte firal, i amb la presència en els actes de la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge de la Generalitat, Meritxell Borràs.

Al vespre, el tradicional sopar de l'expositor estarà presidit pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, mentre que diumenge dia 20, a les sis de la tarda, la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, clourà l'esdeveniment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia