Societat

Governació demana als musulmans de Sant Hilari implicació en el teixit social

La directora territorial anima el col·lectiu a participar en la vida associativa i educativa del poble

Rodríguez comprèn el temor dels veïns per la mesquita

La directora dels serveis territorials de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Maria Assumpció Rodríguez, demana a la comunitat islàmica de Sant Hilari Sacalm que s'impliqui en el teixit social del poble.

Rodríguez entén que Sant Hilari és un exemple més del desconeixement d'altres religions. Troba “normal” el temor dels veïns “davant el desconegut” pel trasllat de la mesquita, però anima el col·lectiu de confessió islàmica a obrir-se. “Per la meva experiència, les diferents comunitats islàmiques del territori de Girona han tingut bona voluntat de convivència amb la gent del poble, però no saben com acostar-s'hi.”

La funcionària del cos tècnic de la UdG és partidària que els musulmans “facin jornades de portes obertes [a la mesquita], que ofereixin un te, que participin en l'AMPA de l'escola, en qüestions d'esport, que s'obrin a una normalitat absoluta en la convivència de les diferents religions”. També hi han d'ajudar els consistoris i hi treballa el Departament de Governació, diu.

Rodríguez va acompanyar el director general d'Afers Religiosos, Enric Vendrell, en la visita de dimecres a Sant Hilari. Veu positiu que es vulgui crear una taula de convivència. Per Rodríguez, les seus [de mesquita] que estudia el consistori són “assenyades” perquè “no és un lloc lluny, i s'hi pot aparcar i anar-hi a peu”.

Un 13,2%, gens d'acord

El desembre del 2014 el Centre d'Estudis d'Opinió va estudiar la religiositat i la gestió de la diversitat a Catalunya. En aquell baròmetre, i després d'haver enquestat 1.600 persones, un 13,2% no estaven “gens d'acord” que s'obrissin nous centres de culte i un 33,7% hi estaven “molt d'acord”.

De tota manera,a la pregunta d'“en quina mesura el molesta o el molestaria tenir a prop de casa seva un centre de culte...”, a un 14,4% dels consultats els molestaria “molt” tenir a prop de casa una mesquita, i a un 12,4% els desagradaria “bastant”. Aquells a qui els molesta “poc” són un 14,3%. A l'altra banda, a un 56% dels enquestats no el molestaria “gens” tenir a prop un centre de culte islàmic.

LA FRASE

Al territori, les comunitats islàmiques volen conviure, però no saben com acostar-se a la gent
M. Assumpció Rodríguez
DIRECTORA DELS SERVEIS TERRITORIALS DE GOVERNACIÓ

LA XIFRA

16,46
per cent
de població nouvinguda a Sant Hilari (923 veïns de 5.608). Hi ha mig miler de musulmans.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.