Societat

Manresa, Igualada i Moià renoven el ritu de la processó

El seguici manresà renova el recorregut per agilitar el pas

25 anys de la processó al barri de Fàtima, a Igualada

Manresa, Igualada i Moià són tres dels municipis de la Catalunya Central que ahir van renovar el ritu de la processó de Divendres Sant. A Manresa, la processó va renovar una part del recorregut amb la idea d'agilitar el seguici, que va tornar a ser seguit per una multitud de ciutadans. A la capital del Moianès –en què participen prop de 200 persones– les confraries van sortir per sisè any consecutiu després de recuperar-la el 2011. A Igualada va destacar la processó al barri de Fàtima, que aquest any celebrava els 25 anys.

Caramelles a dojo

La part festiva i popular de la Setmana Santa catalana arribarà demà amb les tradicionals caramelles, que tornaran a envair la pràctica totalitat de la Catalunya Central.

Al Bages, les de més
renom són les de Súria i
les de Callús, però també se'n cantaran a Navarcles, Cardona, Navàs, Fals i Sant Vicenç de Castellet, entre altres llocs.

Al Berguedà, a la trobada de colles caramellaires de Gironella, s'hi sumen les cantates a Berga, Puig-reig, Avià, Saldes, Gósol, Sant Julià de Cerdanyola, Guardiola i Montclar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia