Societat

Can Ganga serà el museu de la cuina de Tossa

La casa, del XVI i antiga seu del museu etnogràfic, ha estat tancada molts anys

La finca de can Ganga de Tossa de Mar es con­ver­tirà en el museu de la cuina local. Així ho pre­veu l'equip de govern muni­ci­pal (Tossa Unida (TU) i ERC), que reo­brirà d'aquí a uns mesos la casa i la rea­dap­tarà perquè sigui un lloc de difusió de la gas­tro­no­mia i el turisme, i un espai de recerca.

El con­veni sig­nat la set­mana pas­sada per l'Ajun­ta­ment i la Uni­ver­si­tat de Bar­ce­lona [vegeu peça] té com a pri­mer objec­tiu la cre­ació d'un Tos­sa­Lab. La regi­dora de Turisme de Tossa, Maria Àngels Pujals (TU), asse­nyala que aquest cen­tre seria a la planta supe­rior de can Ganga. En la pri­mera planta i en la planta baixa, es tre­ba­llarà perquè abans del 2019 hi hagi el museu, que “apro­fi­ta­ria espais del museu etnogràfic, que serien rea­dap­tats”, explica.

Can Ganga havia estat durant un any la seu de l'esmen­tat museu. Va tan­car a finals del 2007 i l'estiu del 2011 va ser obert com a cen­tre de cuina tra­di­ci­o­nal. Recent­ment esco­lars hi fan visi­tes perquè s'hi con­serva, entre altres ele­ments, un car­ner.

Apro­fi­tant que el 2016 Cata­lu­nya és Regió Euro­pea de la Gas­tro­no­mia, Tossa es vol eri­gir en un dels pro­mo­tors dels valors de la cuina, des­taca la regi­dora Pujals. La res­pon­sa­ble de Turisme esmenta, entre altres, el col·lec­tiu Cuina Tra­di­ci­o­nal Tos­senca, el res­tau­rant La Cuina de Can Simón (una estre­lla Mic­he­lin) i la cam­pa­nya La Cuina del Cim i Tomba.

Un laboratori de la UB durà la gestió tres anys

El conveni signat per l'Ajuntament de Tossa i el Laboratori de Patrimoni i Turisme Cultural (Labpatc) de la Universitat de Barcelona (UB) precisa que el centre universitari durà la gestió de can Canga tres anys. L'Ajuntament li cedeix l'ús i la gestió perquè es converteixi “en un espai de recerca, activitats formatives i de difusió del patrimoni culinari, cuina tradicional i turisme gastronòmic”, especifica l'Ajuntament en una nota de premsa. Can Ganga (o futur museu de la cuina) treballarà amb equipaments com ara l'espai Francesc Colomer i eines com ara la càtedra Unesco Cultura, Turisme i Desenvolupament, en què hi ha la UB, la UdG i la Universitat de París 1 (Panthéon-Sorbona).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.