Societat

La Marxa del Segrià combina esport i hàbits saludables

La vuitena edició d'una de les caminades més participatives de les que s'organitzen a Lleida i arreu de Catalunya tindrà lloc diumenge que ve i permetrà triar entre tres recorreguts diferents

Organitzada per Km0 Ponent –juntament amb els ajuntaments de Lleida, Albatàrrec, Alfés i Artesa de Lleida i amb el suport dels Castellers, la Universitat de Lleida i la Diputació–, la Marxa Popular del Segrià tornarà a reunir diumenge prop de 3.000 participants en una caminada marcada per dos trets significatius: la promoció de la pràctica saludable de l'esport i el coneixement i respecte de l'entorn. Per això és oberta a tothom i rep cada any més participants. Segons ha explicat el president de Km0, Òscar Rodríguez, l'entitat organitza des del 2009 la marxa popular més participativa de Ponent i una de les més grans de Catalunya, amb prop de 3.000 participants de més de 90 poblacions, amb uns valors ben identificats amb la cultura, els hàbits saludables i el compromís amb el territori. A més, ha afegit algunes dades per tenir en compte: “En la passada edició vam tenir participants d'entre 5 i 85 anys, i un 67% van ser dones.” Pensada per fer en família o amb amics, aquesta vuitena edició tornarà a oferir, com ja va fer l'any passat, tres recorreguts, de diferents distàncies. La més llarga, de 32 quilòmetres, una de 21 quilòmetres i la que més participació té, i una curta, de 14 quilòmetres. La marxa forma part del projecte marxa.cat, el primer circuit de marxes saludables de Ponent, i per això “hem reduït encara més els sucres dels avituallaments i hem trobat el suport del Gremi de Forners, de manera que a l'arribada els participants podran escollir entre coca de recapte amb llonganissa o vegetal”.

La sortida continua estant a Lleida i molt a prop del punt de sortida i arribada d'anys anteriors, però, “per millorar en logística i per major comoditat dels participants”, la sortida serà al pati del campus de la Universitat de Lleida.

Els recorreguts

Calàndria (14 km): Lleida, Albatàrrec, peu del Tossal de Pedrós, Lleida. Sortida de 7:30 a 8 h

Ganga (21 km): Lleida, Albatàrrec, Timoneda d'Alfés, Tossal de Pedrós, Lleida. Sortida 7:30 a 9 h

Xamerlic (32 km): Lleida, Albatàrrec, Timoneda, Artesa de Lleida, Tossal de Pedrós, Lleida. Sortida de 8 a 9 h

Més informació

Inscripcions fins a l'1 d'abril a www.km0.cat

Marxa.cat, el circuit de marxes saludables de Ponent

M.J.R.

Al març es va presentar Marxa.cat, fruit de la unió de sis marxes populars que aposten pels hàbits saludables –pràctica de l'esport i alimentació saludable- i tenen un compromís de respecte amb l'entorn. El director del Marxa.cat, Jordi Carol. destaca que el circuit té com a objectiu “donar valor al concepte de marxa popular, entesa com a activitat no competitiva, oberta a tothom, de ritme lliure i per tant pensada per a atletes i també per a caminants, lligada al descobriment del valor del territori i sense ànim de lucre”. Aquest circuit de marxes saludables vol ser un de segell de garantia de qualitat. Totes han de ser no competitives, tenir almenys un circuit reduït i sense dificultats, amb poques begudes amb sucre i llaminadures, amb esmorzars alternatius per a celíacs i per a vegetarians, un sistema d'inscripcions on-line i amb retirada de residus del circuit un cop acabada la marxa. Després de la marxa de diumenge hi ha previstes la de les Cabanes de Volta als Omellons (17 d'abril), la marxa popular del Baix Sió a Montgat (24 d'abril), la marxa solidària Pla de Ponent –de Lleida a Almacelles– (9 d'octubre) i la marxa de tardor a Montoliu de Lleida (23 d'octubre).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia