Societat

Un motorista ebri dóna positiu en anar a fer-se càrrec del cotxe de la seva filla, immobilitzat en un control d'alcoholèmia

L'home gairebé triplicava la taxa màxima permesa d'alcohol

Els Mossos el denuncien per un presumpte delicte contra la seguretat viària

Els Mossos d'Esquadra han denunciat un motorista ebri que va anar a fer-se càrrec del cotxe de la seva filla, que havia donat positiu prèviament en un control d'alcoholèmia. L'home, que triplicava la taxa permesa d'alcohol, ha estat acusat d'un presumpte delicte contra la seguretat viària.

Els fets es remunten a la matinada del passat dilluns, 11 d'abril, quan agents de l'Àrea Regional de Trànsit de Girona dels Mossos van aturar un vehicle amb cinc joves al seu interior al control d'alcoholèmia que havien establert al punt quilomètric 64,7 de l'autopista AP-7, a la sortida 7, dins el terme municipal de Vilablareix.

La conductora va donar un resultat positiu de 0,60 mg d'alcohol per litre d'aire expirat, més del doble del límit màxim permès (0,25 mg/l), i va ser denunciada administrativament.

La resta d'ocupants també havia begut i, per tant, cap d'ells no podia fer-se càrrec del turisme. Per aquest motiu, els agents van immobilitzar el vehicle. Aleshores, els joves van decidir trucar al pare d'una de les ocupants per tal que es desplacés al lloc i se'n fes càrrec.

L'home, que va arribar al lloc en ciclomotor, va haver de fer la prova d'alcoholèmia per tal de conduir el turisme i va donar una taxa de 0.71 mg/l en aire expirat, gairebé tres vegades superior al màxim permès.

Com que l'home havia conduit un vehicle a motor, els agents li van imputar un delicte contra la seguretat viària, per conduir amb una taxa penalment punible i també li van immobilitzar el ciclomotor.

El denunciat, de 51 anys, nacionalitat espanyola i veí de Salt, està citat a declarar sobre els fets davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia