SANT FELIU SASSERRA (Bages)

Festa i fira de les Bruixes

Les bruixes fan fira

Tradicionalment, a Sant Feliu Sasserra, el dia de Tots Sants se celebrava una fira, que amb el temps havia perdut pistonada. Fa deu anys, va sorgir la idea d'impulsar-la de nou i dedicar-la a donar a conèixer un episodi del passat del poble força trist: les acusacions de bruixeria i la mort a la forca d'algunes d'aquelles dones.

Parades i animació teatral

La desena edició de la fira es presenta en el format que ja ha esdevingut clàssic: els carrers amb parades que ofereixen productes artesanals, tarotistes, la taverna esotèrica i les façanes de les cases decorades. I durant tot el dia, pels carrers del nucli antic tenen lloc actuacions teatrals relacionades amb les bruixes: hi arribaran contacontes, el pregoner que explica la història de Caterina, saraus de bruixes, samaniats, detenció i captura de la bruixa Caterina, el judici, l'escarni públic, l'acte de fe al Serrat de les Forques i un emocionant final.

L'estada al poble es pot aprofitar per conèixer més sobre els afers de la bruixeria del s. XVII participant a la ruta guiada pels voltants de Sant Feliu o visitant el Centre d'Interpretació de la Bruixeria.

31 d'octubre i 1 de novembre. Pels carrers del centre històric. Centre d'Interpretació de la bruixeria. Obert dissabtes de 10.30 a 14.00 i de 16.00 a 19.00. Diumenges i festius, de 10.30 a 14.00.

La vigília, festa

M.J.R.

A Sant Feliu Sasserra, les primeres bruixes trauran el cap la vigília de Tots Sants, en un espectacle de la Fura dels Baus. Després, a la nit, els joves agrupats a l'entitat Q-FOIS s'ocuparan de donar a conèixer algunes de les històries mitològiques de la Catalunya medieval a través la vida d'una família de l'època. Sense desvetllar cap misteri, només cal afegir que la vetllada continuarà amb el ball que estarà amenitzat per l'orquestra Mitjanit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.