Societat

Ocasió única per degustar una trentena d'alliolis

Creixell celebra la 25a Fira de l'Allioli, convertida en una festa concurs per provar nous conceptes d'allioli

Els tallers de l'Àvia Remei són algunes de les activitats més populars de la programació

Els aficionats a l'allioli tenen una cita a Creixell aquest cap de setmana. Arriba la 25a Fira de l'Allioli, “una ocasió única per degustar una trentena d'alliolis, alguns de peculiars i d'altres de ben innovadors, a més dels tradicionals”, comenten des de l'organització, i conviden a “passar un dia de festa inoblidable sota l'Arbreda de Creixell tot participant en una activitat culinària tan pròpiament mediterrània i símbol d'identitat de la cuina dels Països Catalans”. El plat fort de la diada és el Concurs Internacional d'Allioli, que té una trentena de participants, a més de la versió per als més joves, amb una dotzena. Després de la deliberació del jurat, es poden tastar totes les versions d'allioli presentades –es premia, entre altres, l'originalitat i la proposta més surrealista, un premi dels Amics del Museu Dalí–. El presentador de tots els actes és el periodista i comunicador Pitu Anaya. La programació es completa amb un esmorzar i un dinar populars, els tallers de l'Àvia Remei, la IV Trobada d'Intercanvi de Plaques de Cava, una petita fira artesana i una cantada d'havaneres. El premi Morter d'Or 2016 serà per a Alfons Magester, de Cal Campaner de Roses i primer premi Allioli 1992; i el Mà de Morter d'Or, per a Jaume Subirós, de Motel Empordà.

Dades d'interès

Data: 22 de maig.

Lloc: Arbreda de Creixell, al centre del poble. Tot el dia.

www.alliolicreixell.com



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.