Territori

Alumnes de l’institut de Calaf creen una guia turística virtual de la vila

L’institut Alexandre de Riquer participa en el projecte ‘My town’, del Ministeri d’Educació. Han creat recursos audiovisuals sobre el patrimoni del municipi.

Els turistes que visitin Calaf disposaran ben aviat d’uns nous recursos audiovisuals per a mòbil i tauleta que els permetran de conèixer el patrimoni material i immaterial de la localitat de l’Alta Anoia. Es tracta d’una mena d’audioguia gratuïta a la qual es podrà accedir per mitjà d’un sistema de codis QR. Ha estat realitzada per alumnes de l’INS Alexandre de Riquer mitjançant el projecte My town, amb la col·laboració de l’Ajuntament calafí.

 

My town parteix del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport, i en el projecte han participat cinc instituts de cinc comunitats autònomes diferents (de Lorca, Alcoi, El Viso del Alcor –Sevilla-, San Clemente –Cuenca- i Calaf) durant els dos darrers cursos acadèmics. En tots els casos, el projecte ha consistit a realitzar aquestes guies audiovisuals sobre els punts d’interès turístic més importants de cada municipi. A més, els alumnes també han pogut participar en intercanvis amb els diferents centres participants.

 

En el projecte, de caràcter voluntari, hi han participat alumnes de segon cicle d’ESO i batxillerat. La feina es feia en hores extraescolars i l’objectiu era millorar les competències lingüístiques dels alumnes en diferents llengües (la guia s’ha fet en català, castellà i anglès), així com aprendre a valorar i respectar la riquesa cultural de l’entorn. També ha permès de desenvolupar competències digitals.

 

Un recorregut molt complet

 

Els alumnes que han realitzat aquest projecte proposen una ruta per Calaf que inclou els principals monuments de la localitat i que també serveix per explicar les principals festes, celebracions i personatges il·lustres de la capital de l’Alta Anoia. El recorregut comença a la plaça dels Arbres, on es fa cada setmana el mercat de Calaf. Després passa per la plaça Barcelona 92 abans d’aturar-se a indrets com l’església de Sant Jaume, la plaça Gran (on hi ha l’ajuntament i algunes cases senyorials), el portal de Xuriguera, el castell i l’antic hospital. Acaba al convent de Sant Francesc. Tampoc no falten referències a celebracions com la Fira de Tots Sants o els Pastorets, ni a personatges històrics de la ciutat, com Laureà Figuerola i Alexandre de Riquer.

 

“No és un projecte que es quedarà al centre, sinó que repercutirà en tota la població”, assegura el director de l’institut i coordinador del projecte, Miquel Àngel Campos, que també destaca el caràcter “interdisciplinar” del projecte per als alumnes.

 

La notícia completa a Info Anoia


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.