Societat

Creu Roja actua contra la pobresa més crònica

Reorienta les accions cap a les famílies que passen més gana

‘Donem-li la volta', nou lema de la campanya

Un 22% de les famílies que Creu Roja atén estan en una situació “d'inseguretat alimentària greu”, el que vol dir que no només consumeixen aliments de poca qualitat, sinó que la quantitat és inferior a la necessària. L'Aliança Humanitària per a l'Alimentació Infantil és el projecte que Creu Roja va emprendre, fa dos anys, per assegurar-se que cap dels nens d'aquestes famílies passi gana, i que ara comença una nova fase.

En un acte a la seu de Creu Roja a Barcelona, el president de l'entitat a Catalunya, Antoni Aguilera, va explicar que després dels primers anys de l'Aliança, ara s'inicia una nova fase, que “no és un punt i final, sinó que és un punt i seguit”, i que se centrarà a eradicar “la pobresa crònica”. Aquesta pobresa és, com va explicar Aguilera, conseqüència de la crisi i l'atur. En concret, el president de Creu Roja va ressaltar que la meitat dels aturats ho són de llarga durada, el que fa que la pobresa esdevingui crònica i que l'alimentació dels més petits se'n ressenti.

El coordinador de l'entitat humanitària, Enric Morist, va explicar la nova estratègia del projecte, que no ajudarà tantes persones però que “aprofundirà en els casos més greus”. També va presentar els tipus d'ajuts que l'aliança ofereix a les famílies, entre els quals hi ha les beques menjador per a primària i secundària, lots d'aliments i targetes per “apoderar” les famílies i que elles mateixes puguin comprar aliments als supermercats. Aquesta nova fase incorpora la campanya Donem-li la volta, amb què es pretén recollir diners per als ajuts a aquestes famílies.

L'acte va acabar amb una taula rodona en què van prendre part alguns dels membres de Creu Roja que han innovat en les activitats de recollida de diners o en les ajudes contra la pobresa. Entre les innovacions hi havia un vermut solidar i l'aposta segura per donar poder les famílies i deixar enrere les ajudes aïllades. El president de Creu Roja a la demarcació de Barcelona, Josep Quitet, va clausurar la conferència recordant els cent cinquanta anys de vida que ja té l'entitat.

LES FRASES

Aquest projecte no s'acaba, l'únic que fem és transformar-lo per ajudar més en els casos més severs
Antoni Aguilera
president de creu roja
Tenir una feina ja no garanteix avui tenir també una vida digna
Enric Morist
coordinador de creu roja

LA XIFRA

113.175
ajuts alimentaris ha donat l'Aliança Humanitària per a l'Alimentació Infantil des del 2014.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia