Administracions

Operació Térmyca

El jutge dicta presó sota fiança per a l'exalcalde de l'Ametlla de Mar

Andreu Martí, detingut en l'operació Térmyca, s'acull al dret a no declarar davant el jutge

Set dels detinguts pel cas Efial compareixen aquest dijous al Jutjat del Vendrell

El jutge del Vendrell ha decretat presó provisional eludible sota fiança de 600.000 euros per a l'exalcalde de l'Ametlla de Mar (Baix Ebre), Andreu Martí, detingut en el marc de l'operació Térmyca. Aquesta actuació s'emmarca en la investigació d'una presumpta trama de corrupció vinculada a la consultora Efial.

La Guàrdia Civil va practicar una cinquantena de registres en ens locals, ajuntaments i empreses municipals de diversos municipis espanyols. Un total d'onze persones van ser detingudes i quatre d'elles han estat ja posades en llibertat amb l'obligació de presentar-se davant del jutge en ser requerides.

Martí, que ha arribat als jutjats cap a dos quarts de nou del matí procedent de la Comandància de la Guàrdia Civil de Tarragona, ha estat el primer a declarar dels set detinguts que aquest dijous han passat a disposició judicial . L'alcalde de l'Ametlla s'ha acollit al seu dret de no declarar davant el jutge Josep Bosch.

La causa està sota secret de sumari, encara que el fiscal ha demanat que s'aixequi en allò referent a la investigació prèvia al mitjan mes de juny.

Està previst que prossegueixin les declaracions dels set detinguts al llarg del dia d'avui.

Un dels excàrrec polític detinguts i que està pendent de declarar, és l'exalcalde d'Anglès (Selva), Manel Bassols. El seu advocat s'ha mostrat convençut que el seu client té intenció de declarar i que sortirà en llibertat. “Està estupefacte, però convençut que els fets no són delictius”, ha declarat el lletrat Carles Monguilod.

Els fets pels quals s'investiga a Bessols, segons el seu lletrat, Carles Monguilod, estan relacionats amb la construcció de la comissaria dels Mossos d'Esquadra a l'Ametlla de Mar l'any 2014 per una empresa madrilenya en la qual treballava Bassols després de deixar l'alcaldia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia