Societat

medi ambient

reivindicació

Descens en piragua per reivindicar més cabal per al riu Ter

Hi van participar els alcaldes de Sant Gregori, Bescanó, Girona i Salt i els actors Joel Joan i Txe Arana

Els alcaldes de Bescanó, Sant Gregori, Salt i Girona es van sumar ahir a la quinzena edició del descens popular en piragua pel Ter memorial Francesc Ferrer per continuar reivindicant més cabal per al riu Ter. “No es compleix el cabal ecològic de 4,6 hectòmetres cúbics que fixa la llei catalana del 2008 i això és un problema des de fa molts anys i que afecta la fauna, flora i natura sobretot al tram baix, a les comarques de la Selva, Gironès i Baix Empordà”, va lamentar Quim Roca, alcalde de Sant Gregori i president del Consorci del Ter. Va assegurar també que han demanat una taula nacional per poder tractar sobre aquesta problemàtica i buscar solucions efectives i ràpides. D'entrada està previst que el consorci del Ter i l'ACA es reuneixin amb el Departament de Territori al llarg d'aquest any i el vinent.

D'altra banda, des de la institució estan treballant i redactant un nou projecte Life que pretén adequar les rescloses que hi ha al Ter perquè els peixos puguin remuntar el riu més fàcilment.

Per la seva banda, l'alcalde de Salt, Jordi Viñas, va reivindicar la figura de Francesc Ferrer i Gironès, membre de la Cambra de Comerç de Girona, senador, diputat al Parlament de Catalunya i regidor de Girona, un dels primers polítics que va defensar la protecció del Ter. “Si estem on estem és per ell, per l'activitat que va dur a terme i que permetrà evidenciar la problemàtica important del nostre riu”, va comentar.

En aquest sentit, l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va subratllar la importància de la unió dels quatre consistoris
per reclamar més cabal per al riu Ter i l'alcalde de Bescanó, Pere Lluís Garcia, va manifestar que es tractava d'una “greu mancança” que pateix el territori gironí i no va dubtar a reivindicar la necessitat de frenar la sobreexplotació del riu.

155 participants

En el tradicional descens popular en piragua que es va iniciar a Bescanó hi van participar un total de 155 persones, una quarantena més que l'any passat. Es tracta d'un acte festiu i lúdic organitzat pel Club de Piragüisme Salt-Ter i que aquest any a més dels quatre alcaldes també va tenir la participació dels actors Joel Joan i Txe Arana, que van llegir un manifest basat en un article que va escriure Francesc Ferrer en què explicava la situació de sequera que pateix la Costa Brava i la mala gestió dels recursos hídrics que en fa el Parlament de Catalunya.

LA FRASE

No es compleix el cabal ecològic que marca la llei catalana i això afecta la fauna, la flora i la natura
Quim Roca
Alcalde de Sant Gregori i president del Consorci del Ter


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia