gastronomia
distinció
Trien a Vilablareix el millor ‘sommelier' de Catalunya de l'any
L'ACS va homenatjar Agustí Ensesa per la seva trajectòria
Carles Puigdemont va fer públic el nom del guanyador
L'Associació Catalana de Sommeliers (ACS) va organitzar ahir al Mas Marroch de Vilablareix el concurs al millor sommelier de Catalunya d'enguany. Dels catorze aspirants d'arreu de Catalunya van passar a la final tres concursants, que es van disputar el guardó: Marc Terés Riu, de V-Enology (Barcelona); Anna Casabona París, de Celler Capçanes (Tarragona), i Dani Martínez Felguera, del Celler de Can Roca (Girona). En el moment de tancar aquesta edició, encara no es coneixia el nom del guanyador, que es va encarregar de fer públic el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, després d'un sopar homenatge.
Per a l'ACA, aquest és un dels actes més importants que organitza anualment, la primera edició del qual va ser el 1996. Segons l'associació, “és un motiu de formació, d'estudi i de perfeccionament dels seus participants, serveix com a mitjà per donar a conèixer la professió de sommelier i és una plataforma de llançament per arribar a conquerir el títol estatal, l'europeu i el mundial”. Per això, el concurs presenta les mateixes proves que es fan en els concursos estatals i mundials, i acosten el concursant a la metodologia d'aquests concursos. El seu pressupost Per organitzar el concurs Millor Sommelier de Catalunya es mou entre els 10.000 i els 12.000 euros.
En el sopar es va homenatjar ahir Agustí Ensesa, sommelier gironí precursor d'aquestes proves que un cop va ser el quart de l'Estat.
LES XIFRES
Els catorze aspirants
Els 14 aspirants:Toni Albiol (Enoteca Divins), Fernando Arés (Casa Evaristo), Javier Beltrán (Firotast), Ivan Camps (Celler de can Roca), Anna Casabona (Celler Capçanes), Juanjo Ceresuela (Bona Teca), Andrés García (Enomatiz), Ramiro Gutiérrez-Zamora (Alkimia), Alberto Jaime (Alvar), Dani Martínez (Celler de Can Roca), Jordi Martínez (Selecte Wine Solutions), Rubén Pol (Disfrutar), Alberto Carlos Pulido (L'Angle), Marc Terés (V-Enology), Roberto Tetas (Celler de can Roca), Adam Torrens (Vinsinquiets), Eric Vicente (Cinc Sentits) i Ferran Vila (La Banyeta).