Societat

transports

accident ferroviari

Un tren i una furgoneta xoquen en un pas a nivell entre el Figaró i la Garriga

El conductor del vehicle resulta ferit greu i és evacuat en helicòpter a l'hospital de la Vall d'Hebron

L'accident obliga a interrompre la circulació de trens entre Centelles i les Franqueses durant dues hores

Un tren de la línia R3 de Rodalies ha xocat aquest divendres al matí contra una furgoneta entre el Figaró i la Garriga (Vallès Oriental), segons ha informat Renfe. L'accident ha obligat a interrompre la circulació entre Centelles i les Franqueses durant dues hores.

Els fets han passat cap a tres quarts de deu del matí quan el tren afectat, que feia el trajecte entre l'Hospitalet de Llobregat i Vic, ha xocat contra l'altre vehicle quan aquest creuava un pas a nivell sense barrera. La topada ha llançat la furgoneta fora la zona de vies.

El conductor del furgó, un home de 62 anys, ha resultat ferit greu i ha estat traslladat a l'hospital de la Vall d'Hebron en un helicòpter del Sistema d'Emergències Mèdiques.

El tren que implicat en l'incident ha quedat aturat a l'estació del Figaró. Els passatgers han estat transbordats a un altre comboi, segons ha indicat la companyia ferroviària.

La circulació de trens a la línia R3 s'ha restablert poc després de les dotze d'aquest migdia, segons ha indicat Renfe. La companyia ferroviària ha habilitat un servei alternatiu per carretera per cobrir el tram durant l'afectació.

Els trens de l'R3 acumulen retards de cent minuts al tram entre el Figaró i la Garriga i de forma progressiva aniran recuperant la freqüència de pas, segons la companyia ferroviària.

Quatre dotacions dels Bombers de la Generalitat s'han desplaçat fins al lloc dels fets. Protecció Civil ha activat l'alerta del pla per emergències en el transport de viatgers per ferrocarril (Ferrocat).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia