Administracions

Medi ambient

Pas ferm per descontaminar el penúltim tram pendent del litoral de Badalona

El Ministeri de Medi Ambient es compromet a col·laborar en la recuperació del tram proper a Sant Adrià

El Consorci del Besòs avaluarà el cost del procés

Dels cinc quilòmetres de platja que té Badalona, encara hi ha dos trams, a banda i banda del litoral, amb passat industrial i que encara avui estan pendents de descontaminar. L’actuació al sector, que està flanquejat pel port de Badalona i pel municipi de Sant Adrià, però, es podria desbloquejar aviat, si les bones paraules d’ahir es tradueixen en fets. I és que ahir una delegació del Consorci del Besòs i dels ajuntaments de Badalona i Sant Adrià, encapçalada per l’alcaldessa badalonina, Dolors Sabater, es va reunir a Madrid amb la directora general de Sostenibilitat de la Costa i del Mar del Ministeri de Medi Ambient, Raquel Orts. La visita, a grans trets, tenia per objectiu obtenir el compromís de l’Estat en la recuperació d’aquest tram de litoral, arribant fins a la desembocadura del riu Besòs.

El regidor de l’Àmbit de Badalona Pròspera i Sostenible de l’Ajuntament de Badalona i membre de la comitiva, Àlex Mañas, va explicar ahir que la representant del Ministeri va obrir les portes a col·laborar, tot i que hi ha dubtes legals sobre quina administració hauria de ser la responsable de l’actuació. “La intervenció és de tal magnitud que tots entenem que requereix la nostra implicació”, ha afirmat Mañas.

El primer pas el farà el Consorci del Besòs, que en els pròxims mesos elaborarà un estudi per conèixer l’abast i el grau de contaminació d’aquest espai. Una vegada estigui fet, s’espera que al setembre, tindrà lloc una nova trobada al Ministeri de Medi Ambient per concretar el possible calendari i el finançament de les tasques de descontaminació.

LA XIFRA

30
hectàrees
de superfície entre els termes de Sant Adrià de Besòs i Badalona s’han recuperat i descontaminat.

LA FRASE

Estem satisfets perquè hem situat un problema sobre la taula i al setembre esperem tenir una proposta
Àlex Mañas
regidor de badalona

Altres compromisos de Madrid

A la reunió que va tenir lloc ahir, segons informa l’Ajuntament de Badalona, també es va posar en relleu la reclamació dels municipis del Consorci del Besòs de la necessitat de trasllat del col·lector interceptor d’aigües residuals de Llevant. Aquests treballs, que podrien disparar-se fins als deu milions d’euros, són competència de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i són necessaris per poder unir el passeig Marítim entre Badalona i Sant Adrià de Besòs i recuperar les platges.

En aquest sentit, des del ministeri es van comprometre, una vegada el terreny estigui descontaminat i s’hagi traslladat el col·lector, a fer front a l’estabilització de la sorra i regenerar les platges. Els ajuntaments reclamen la creació de noves platges per protegir aquest sector i recuperar la seva qualitat ambiental. El regidor Àlex Mañas es va declarar “satisfet” amb la trobada “perquè situa temes cabdals sobre la taula”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia