Administracions

Vilobí fa obres de millora als centres escolars

Els treballs, que es fan durant l’estiu, tenen un pressupost de 22.758 euros

A l’escola Josep Madrenys ja han començat a substituir-se les finestres per tancaments energèticament eficients

L’Ajuntament de Vilobí d’Onyar està fent obres de millora i manteniment a l’escola Josep Madrenys i a la llar d’infants El Patufet aprofitant que els centres són buits per les vacances d’estiu. Pel que fa a l’escola, ja s’ha iniciat el canvi de finestres de la segona planta per tancaments energèticament eficients i que reduiran la contaminació acústica. A continuació se substituiran totes les lluminàries de la mateixa planta per unes altres de baix consum (led). També es farà la neteja i es pintarà tota aquesta planta en el mateix sentit que es va realitzar a l’estiu al primer pis, alhora que es pintaran els cels oberts i tota l’escala i barana. El conjunt d’aquests treballs suposa una inversió de 22.758,96 euros (IVA inclòs). Finalment, està previst que es col·loqui una cinta antilliscant als graons de l’escala i que s’instal·li un nou embornal de recollida d’aigües al pati –a la zona de la cistella de bàsquet– per evitar que s’hi faci bassa quan plou.

D’altra banda, a finals de juny es van instal·lar dues veles al pati sud de la llar d’infants El Patufet, amb l’objectiu de protegir els infants de la radiació solar. Concretament són dues veles tensoestàtiques confeccionades amb teixit ignífug i fixades amb tensors inoxidables. Es cobreixen així un total de 132 m². Aquesta instal·lació és desmuntable, fet que permetrà utilitzar-la durant els mesos de més calor i sol, i enretirar-la a l’hivern per garantir l’assolellament del pati.

D’altra banda, l’Ajuntament també ha apostat per abandonar els mètodes de fumigació amb productes químics que s’utilitzen en la lluita contra les plagues d’insectes i apostar per substàncies naturals o organismes vius. A mitjan juny es va fer un tractament polvoritzat amb extractes vegetals i també s’han alliberat insectes depredadors de plagues.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia