Administracions

Sis-cents projectes recollits a Castelló per al pressupost

El govern municipal considera que és un èxit en tractar-se del primer pressupost participatiu del municipi

La fase de recollida de propostes per al primer pressupost participatiu de Castelló d’Empúries s’ha tancat aquest cap de setmana passat amb un total de 611 projectes presentats pels veïns. Des del govern municipal, la regidora de Participació Ciutadana, Anna Massot, considera que aquesta xifra “suposa un èxit participatiu i col·lectiu sense precedents a la nostra vila i al conjunt del territori en una convocatòria de pressupost participatiu municipal”. Els veïns disposaven de dues vies per fer arribar els seus suggeriments a l’Ajuntament: via telemàtica a través del web www.tutriescastello.cat , o dipositant les propostes en les cinc bústies repartides al municipi. Aquesta última ha estat la via més utilitzada amb la presentació d’un total de 312 propostes: 112 a l’OMAC, la Biblioteca i l’Oficina de Turisme de Castelló d’Empúries i 200 al Casal Cívic i l’OMAC d’Empuriabrava; a través del portal web específic s’han recollit fins a 299 propostes.

“Aquesta xifra de participació evidencia dues coses: primer, que els nostres veïns i veïnes tenen una profunda cultura democràtica i que comparteixen amb l’Ajuntament una visió de la gestió política que apodera les persones, i, segon, que els nostres ciutadans volen ser decisius en la definició del present i el futur de la vila”, diu Massot.

Ara el procés afronta la seva segona fase, que consistirà en la valoració de les propostes a càrrec dels serveis tècnics municipals. Totes aquelles que siguin viables tècnicament seran presentades en el Fòrum Ciutadà: els criteris són que els projectes presentats han de ser considerats inversions, de competència municipal, no contradir els plans aprovats, respectar el marc jurídic i legal, i no superar el pressupost fixat de 125.000 euros. En aquest Fòrum Ciutadà –obert a tots els veïns– es prioritzaran els projectes i se seleccionaran els que finalment se sotmetran a votació popular per incorporar-los al pressupost del 2018. En la votació ciutadana que es preveu fer durant el mes de febrer del 2018, hi podran participar totes aquelles persones empadronades al municipi majors de 16 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia