Administracions

Comencen les obres de reforma de l’antic ajuntament de la Bisbal

Serà la nova seu de Ràdio Bisbal, inclourà un centre obert de menors i aules de formació homologades

La darrera gran reforma es va fer el 1928

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà ha iniciat les obres de reforma de l’antic ajuntament –on també hi havia hagut els jutjats– per donar noves utilitats a aquest cèntric i característic edifici. Un projecte de mandat que té un cost de prop d’un milió d’euros. La rehabilitació ha d’acabar el juny vinent per tal que formi part del pla de barris i compleixi el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i la Generalitat. Un acord important perquè té com a objectiu recuperar el nucli antic del municipi, a partir de la millora mediambiental, urbanística i social. I, en aquest sentit, la recuperació d’aquest antic edifici és una peça clau.

Participació

El juny passat l’Ajuntament bisbalenc va impulsar un debat participatiu sobre quins usos hauria de tenir l’antic ajuntament. Alguns dels usos que tindrà l’edifici, un cop acabada la rehabilitació, estan ja definits en el conveni, com ara incloure un centre obert de menors i aules de formació homologades, tot i que en el projecte de pla de barris no hi figuraven.

La regidora de Promoció i Desenvolupament Local i Medi Ambient i Pla de Barris, Gemma Pasqual, destaca la importància d’aquesta obra: “És una manera d’ajudar a dinamitzar el nucli antic i a la vegada recuperar patrimoni amb un ús social molt important.” La rehabilitació ha de finalitzar el juny vinent per tal que formi part del pla de barris.

L’ajuntament vell és un edifici que data del segle XVI i ha estat remodelat en diverses ocasions. S’hi van fer intervencions importants el 1835 i el 1894, quan es van decorar els salons amb pintures de Bartomeu Ribó; al segle XX va tenir lloc la darrera reforma, com a conseqüència de la necessitat creixent d’espai. Finalment, es va deixar com a jutjat. El 1928 l’arquitecte Pelai Martínez es va encarregar de l’obra amb estil noucentista.

LA XIFRA

946.775
euros
és el cost del projecte per rehabilitar aquest edifici, després de la gran reforma del 1928.

Propostes per seguir treballant

El debat participatiu al voltant dels usos de l’antic ajuntament va posar sobre la taula moltes propostes. Algunes es van descartar perquè no complien, per exemple, la llei de barris, com ara la de fer-hi un alberg juvenil. Amb tot, altres, tot i que també van ser descartades, es van mantenir per seguir treballant en espera de buscar un espai adient, com ara un museu per a la Principal de la Bisbal o personalitats del municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia