Administracions

ADMINISTRACIONS

Castelló tanca els comptes del 2017 amb un romanent de 4,9 milions d’euros

L’alcalde, Salvi Güell, avança que l’import disponible per a inversions podria superar els sis milions d’euros i es dedicarà a via pública i acabar equipaments

L’Ajuntament de Castelló d’Empúries podria disposar aquest 2018 d’un import per a inversions de 6,5 milions d’euros. Si es confirma aquesta possibilitat, l’alcalde, Salvi Güell, avança que aquests diners es dedicaran bàsicament a acabar equipaments municipals en curs (com ara l’habilitació de nous espais a l’antic convent de Santa Clara) i a obres de via pública (voreres, millora de carrers, etc.). “Estem pendents de si el govern espanyol confirma que es canvia la normativa vigent fins ara, i si s’autoritza els ajuntaments a fer inversions financeres sostenibles”, diu Güell.

Bona salut econòmica

La liquidació del pressupost del 2017 a Castelló es tanca amb un romanent de tresoreria de 4,9 milions d’euros, que evidencia la bona salut de l’economia municipal. El govern (ERC-CiU) remarca que per cinquè any consecutiu no s’ha augmentat la pressió fiscal, han augmentat els ingressos tributaris, mentre que el deute municipal se situa en un 32% dels ingressos corrents. Un altre indicador destacat és que es paguen les factures a proveïdors a 13,33 dies després de la seva aprovació.

Amb aquests bons resultats a la mà, al pressupost inicial d’inversions per al 2018, que inicialment era d’1.347.443 euros, s’hi afegiran les inversions que s’incorporen dels romanents de crèdit de l’exercici del 2017, per un import de 3.352.324 euros. Sumant-hi noves actuacions per a inversions financeres sostenibles (1.853.184,59 euros), finançades amb romanent de tresoreria per despeses generals amb la capacitat de finançament resultant de la liquidació del pressupost del 2017, en total l’import d’inversions a gestionar durant l’exercici del 2018 arribaria a 6.552.952 euros.

La setmana passada, després d’anys limitant el marge de maniobra dels ajuntaments (fins i tot dels que tenen romanent de tresoreria), el govern estatal va obrir la porta a la possibilitat de fer més inversions per als municipis que tinguin els comptes sanejats. Si es confirma aquesta decisió, Castelló d’Empúries podria ser un dels municipis que s’acullen a aquest canvi.

LES XIFRES

32
per cent
és el nivell d’endeutament actual –en relació amb els ingressos corrents– de Castelló d’Empúries.
13,33
dies
és el termini mitjà de pagament de les factures a proveïdors després de la seva aprovació per l’Ajuntament.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia