Administracions

Llum verd per a la reforma del carrer Ample de la Bisbal

La pròrroga del pla de barris fins al 31 de desembre del 2019 permet al govern bisbalenc encarregar el projecte

L’actuació es complementa ja amb la reforma de l’antic ajuntament

L’alcalde de la Bisbal d’Empordà, Lluís Sais (ERC), ha destacat que la pròrroga del pla de barris no només els permetrà acabar amb comoditat la reforma de l’ajuntament vell, una actuació que s’acosta al milió d’euros, sinó també abordar una obra de referència per al govern: la gran actuació al carrer Ample, on està situat aquest equipament. “Després de la pressió que vàrem fer alguns ajuntaments i entitats municipalistes, finalment es va aconseguir que s’ampliés fins al 31 de desembre del 2019, cosa que ens permet desencallar actuacions que no s’haurien pogut fer”, destaca Sais. Precisament, l’ampliació del pla ha permès al govern, d’ERC, la CUP i ICV-EUiA, disposar també d’una pròrroga per a l’antic ajuntament.

Una actuació urbanística que ara es desencalla és la que afectarà el carrer Ample. Aquesta era una prioritat per a Sais, una actuació que, enllestint el que serà el seu darrer mandat, volia deixar lligada. Ara, segons explica, s’encarregarà el projecte perquè aquest s’executi abans del desembre de l’any vinent. Aquestes dues actuacions, segons Sais, no són només apostes i compromisos de mandat, sinó de futur. La rehabilitació de l’ajuntament vell és important perquè té com a objectiu ajudar a recuperar el nucli antic, a partir de la millora mediambiental, urbanística i social. I, en aquest sentit, la recuperació d’aquest antic edifici és una peça clau. El nou i històric equipament serà la nova seu de Ràdio Bisbal, i inclourà, a més, un centre obert de menors i aules de formació homologades.

L’Ajuntament bisbalenc ja va impulsar un debat participatiu sobre quins usos hauria de tenir l’antic ajuntament. Alguns dels usos que tindrà l’edifici, un cop acabada la rehabilitació, estan ja definits en el conveni, com ara incloure un centre obert de menors i aules de formació homologades, tot i que en el projecte del pla de barris no hi figuraven.

Un edifici històric

L’ajuntament vell de la Bisbal és un edifici que data del segle XVI i ha estat remodelat en diverses ocasions. S’hi van fer intervencions importants el 1835 i el 1894, quan es van decorar els salons amb pintures de Bartomeu Ribó; al segle XX va tenir lloc la darrera reforma, com a conseqüència de la necessitat creixent d’espai. Finalment, es va deixar com a jutjat. El 1928 l’arquitecte Pelai Martínez es va encarregar de l’obra amb estil noucentista.

LA FRASE

La reforma de l’antic ajuntament i del carrer Ample ha de representar un impuls per al centre
Lluís Sais
alcalde de la bisbal d’empordà (ERC)

LA XIFRA

2
anys
ha estat el govern de la Bisbal lligat de mans sense poder fer inversions per un problema legal.

LA DATA

1928
Darrera gran reforma
de l’ajuntament vell de la Bisbal, un edifici del segle XVI.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia