Administracions

Pla per a l’oficina de turisme de Santa Cristina

El consistori vol restaurar l’estació del carrilet i redistribuir l’interior

L’oficina de turisme de Santa Cristina d’Aro, a l’antiga estació del carrilet de Sant Feliu a Girona, es rehabilitarà amb canvis en la distribució per millorar-ne l’ús actual. El projecte, aprovat inicialment pel ple, no afecta l’estructura de l’edifici, catalogat, però sí reorganitza l’interior amb una gran sala d’atenció al ciutadà, un despatx, una sala de reunions i un petit magatzem. “Garantirem la funcionalitat, l’habitabilitat i la seguretat de l’edifici, sense perdre la seva essència històrica”, diu l’alcalde, Xavier Sala, que no descarta, en un futur, poder ampliar-la al costat amb un edifici de nova planta com a centre d’interpretació dels megàlits que hi ha arreu del terme cristinenc.

L’actuació, amb un pressupost inicial de 139.441,07 euros, abastarà alhora les façanes i la coberta, a més dels tancaments de fusta. Respecte a l’adequació interior, el projecte preveu una sala d’atenció al ciutadà de quasi 35 metres quadrats, amb punts d’autoconsulta, com també un espai per al treball administratiu i atenció als visitants. I també un despatx i una sala de reunions, d’uns 8 metres quadrats cadascun, per un treball més intern. La divisió interna, amb una superfície construïda de 77 metres quadrats, es farà amb mampares de fusta i vidre. Els tancaments seran envidriats per facilitar poder col·locar fulls informatius. “Volem adequar l’edifici, respectant la part històrica, a les necessitats actuals”, ha explicat la regidora de Turisme, Sílvia Fonoll.

El projecte, redactat per l’arquitecta Anna Sabrià, afecta només l’edifici principal de l’estació, que entre els anys 1892 i 1969 va fer la funció d’estació del carrilet, amb habitatge per al vigilant. No afecta pas el segon, més petit, que manté la funció de lavabos públics. En tancar-se el servei del carrilet, l’estació va quedar abandonada, fins que l’Ajuntament, anys després, va restaurar-la com a centre cultural. Posteriorment, va ubicar-hi l’Oficina de Turisme. Des del 2000, l’antic traçat del tren és la via verda per a ciclistes que connecta Sant Feliu de Guíxols amb Olot.Però, a més, el govern no descartamés endavant complementar el triangle que formaran l’Oficina de Turisme, la biblioteca i l’escola amb un centre d’interpretació, que podria destacar amb els Megàlits, al costat de l’antiga estació. “Ser un punt de referència per donar a conèixer l’entorn del nostre municipi”, avança Fonoll.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.