El viver d’empreses de Calonge, quart de l’Estat
Un estudi de la Fundació de les Caixes d’Estalvi analitza el mig miler de vivers d’empreses que hi ha a l’Estat
Alta Mar, segons el treball de la fundació, és el quart en la categoria de mitjans
El viver d’empreses Alta Mar de Calonge i Sant Antoni en només dos anys s’ha situat en la quarta posició en el rànquing de vivers del tipus mitjà de tot l’Estat espanyol, dins de l’informe que publica Funcas, la Fundació de les Caixes d’Estalvi. Aquest informe anual, sota la direcció de Francisco José Blanco Jiménez, analitza els serveis que presten els vivers i les acceleradores d’empreses a tot l’Estat espanyol. L’alcalde, Jordi Soler, destaca l’aposta que ha fet el municipi per potenciar la implantació d’empreses i, especialment, tot allò que tingui a veure amb l’emprenedoria.
L’estudi detecta 549 vivers que hi ha actualment a tot l’Estat, i estableix diferents rànquings i categories en funció de si es tracta de vivers avançats, mitjans o modestos. En el cas de Calonge i Sant Antoni, el viver Alta Mar queda situat en quarta posició dins dels vivers mitjans. La primera posició en aquesta categoria és per al Centre d’Iniciatives Municipals de Múrcia, seguit de l’Oficina d’Emprenedors i Empreses de Base Tecnològica de Cartagena i el Centre d’Empreses Valnalón de Langreo (Astúries).
L’estudi analitza la situació actual dels vivers d’empreses i de les acceleradores a l’Estat com a catalitzadors del desenvolupament del teixit empresarial del país, en un context en què l’activitat emprenedora s’ha convertit en un instrument dinamitzador de l’economia i en una peça clau per a la innovació, la competitivitat i el creixement.
El Viver d’Empreses Alta Mar de Calonge i Sant Antoni va entrar en funcionament a principis del 2017 i està situat al Palau Firal. El viver posa a disposició dels emprenedors nou despatxos, una sala de treball i un espai de cotreball de 80 m². En poc més de dos anys de funcionament, Alta Mar té 16 empreses usuàries. Alta Mar va néixer per mitjà de l’àrea de Promoció Econòmica amb l’objectiu de donar un impuls a l’emprenedoria i facilitar un espai on les noves empreses disposin de tots els serveis necessaris per fer créixer el seu negoci, i també d’un espai de cotreball, una manera de treballar que permet a professionals independents, emprenedors i pimes de diferents sectors compartir un mateix espai de treball, tant físic com virtual, per desenvolupar els seus projecte professionals de manera independent i fomentar també projectes conjunts.