Administracions

Un nou aparcament al Màgic Park de Platja d’Aro

Donarà servei a aquest sector de l’avinguda Costa Brava, especialment quan l’aparcament de la plaça Europa arribarà al límit, a l’estiu

Al solar es construeix un complex hoteler i comercial

El complex comercial que es construeix als terrenys on hi havia hagut l’icònic centre d’oci Màgic Park de Platja d’Aro, ara enderrocat, tindrà un gran aparcament subterrani i obert al públic que ampliarà les places d’aparcament en aquest sector, segons ha confirmat Maurici Jiménez, primer tinent d’alcalde i regidor de Promoció Econòmica, Empresa i Ocupació, Ensenyament i Seguretat Ciutadana. El nou edifici tindrà dues plantes d’aparcament, si bé una serà per a ús del centre hoteler i comercial que s’hi preveu. La segona planta seria una explotació privada d’aparcament obert al públic.

Maurici Jiménez explica la necessitat de dotar de més aparcament el nucli, especialment perquè l’aparcament de la plaça d’Europa “arriba al límit de la seva capacitat els mesos de màxima ocupació”. A tot això, segons Jiménez, s’ha de tenir en compte l’impacte de generar carrers on es vol fer prevaldre l’ús per als vianants.

Els treballs al solar avancen per fer-hi un projecte hoteler amb locals comercials en una solar de 4.000 m², que es preveu que entrin en funcionament l’estiu del 2020. El solar, a més, ha d’oferir cabuda a un hotel de nova construcció. L’alcalde, Joan Giraut, ja va explicar a El Punt Avui que es tracta d’una operació “de gran impacte per estendre l’eix comercial de l’avinguda des del giratori del Doctor Trueta cap al sud” –on hi ha el Port d’Aro– fins al Parc d’Aro. Una operació que gravita també per donar un impuls al gran projecte municipal d’un auditori de congressos que es vol cogestionar amb un hotel de nova construcció.

Un roda a la ferralla

Tot i un primer anunci, segons el qual l’Ajuntament havia aconseguit la cessió de la popular roda del parc d’atraccions, finalment aquesta operació es va desestimar. Després de les converses entre els propietaris del complex, la família Xufré, i el consistori per mirar de conservar la icònica roda, el trasllat es va descartar pels costos de desmuntar i tornar a muntar l’estructura metàl·lica i per l’homologació, a banda del manteniment posterior amb repintades periòdiques, explicaven tant una de les germanes fins l’any passat propietàries, Jenny Xufré, com l’alcalde, Joan Giraut.

Malgrat això, Giraut, segons va explicar l’agost passat, “no es renuncia a la recuperació d’una roda de nova construcció al municipi”.

LA DATA

1972
any en què
va obrir les seves portes el centre recreatiu Màgic Park, que va tancar l’ 11 de setembre del 2017.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia