Administracions

ENRIC MARQUÈS

ALCALDE DE LA BISBAL D’EMPORDÀ (ERC)

“Treballaré buscant el consens”

municipalització

“Volem municipalitzar el servei d’aigua, però per fer-ho possible s’ha de fer molt bé, amb estudis que ho avalin”

A la primera línia
Marquès ha substituït Lluís Sais, en un relleu que l’ha fet passar en quatre dies a la primera línia executiva, després d’haver estat en el darrer mandat regidor. Home de conviccions, allarga la mà a la resta de grups per teixir grans consensos.

Enric Marquès (ERC) s’estrena com a alcalde de la Bisbal d’Empordà revalidant el pacte de govern amb la CUP i En Comú Podem –l’anterior mandat ICV-EUiA– i amb el compromís d’impulsar projectes com ara el de la construcció d’un nou geriàtric i un tanatori, i treballar per fer viable la municipalització del servei d’aigua.

Quines són les prioritats que s’ha fixat per a aquest mandat, el seu primer com a alcalde?
La primera, com ja vam dir en campanya, són les persones. Aquesta, sense cap mena de dubte, és la nostra gran prioritat. Treballarem perquè tothom tingui les mateixes oportunitats a la Bisbal; és veritat que queda molt bé dir-ho, però és el que fem. Hi ha, però, un seguit de prioritats estructurals molt importants, com ara la construcció d’un tanatori. Un altre tema és iniciar tots els tràmits perquè a final de mandat tot estigui a punt per fer un nou geriàtric municipal. La meva intenció com a alcalde es fer-ho treballant i buscant el consens.
Hi ha un tema important, i del qual s’ha fet bandera, com és el de la municipalització del servei d’aigua. Aquest projecte, com està?
Aquest tema no es pot deslligar de la posada al dia de la xarxa de clavegueram. Amb això vull dir que la intenció hi és. El pacte de govern deixa clar que en els dos primers anys de mandat ho hem de valorar. La nostra intenció és treballar per fer-ho possible. Aquest pacte preveu, com ja he explicat, el tanatori i el nou geriàtric. Amb això vull dir que no ens podem encantar.
Ara mateix hi ha un tema important sobre la taula, com és l’estat del castell-palau. S’hi ha fet un perímetre de seguretat per possibles despreniments. Què s’hi està fent?
Aquest és un dels temes prioritaris a les reunions d’Urbanisme. Ja ens hem posat en contacte amb el Departament de Cultura de la Generalitat. La pedra del castell és sorrenca, va deixant anar alguna peça de tant en tant. Per això s’hi va posar un tancat, perquè algunes de les peces, principalment de les finestres, era prou important per provocar alguna desgràcia. Què volem fer amb el castell? Cal treballar per consolidar els elements de la façana que ho requereixen a través de la redacció d’un projecte de consolidació. Però s’ha de fer de tal manera que entre la redacció del projecte i l’execució hi hagi un període de temps molt curt. Hem de lligar aquest projecte amb els treballs de manteniment.
Un tema important és el teixit comercial. Què es vol fer?
Volem que el Consell d’Iniciatives Econòmiques, que ha treballat molt i ha fet molt bona feina, sigui un òrgan de trobada per generar propostes. Això ho volem incentivar canviant les seves funcions. Fins ara ha estat un òrgan on s’han debatut molts platejaments ja fets i propostes, però especialment d’anàlisis de com estava anant tot. Volem ampliar les seves funcions, en el sentit que encara sigui molt més participatiu. La gent hi ha de poder dir la seva, hem de poder comptar amb tots els sectors econòmics de la població i generar propostes que serveixin per dinamitzar la població. S’ha fet molta feina, perquè aquesta és una àrea molt potent i funciona molt bé. El que dic és que hem d’explotar molt més les seves possibilitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia