Administracions

Desallotgen l’excés de caravanes i autocaravanes acampades en solars privats de Platja d’Aro

La proliferació de vehicles als Estanys anava a l’alça i el consistori pacta amb els càmpings reobrir l’aparcament d’hivern

Molts veïns en criticaven la imatge

El nou govern de Castell-Platja d’Aro (PSC-ERC-Vall d’Aro en Comú) va fer desallotjar ahir, per la policia local, els caravanistes turístics acampats en diverses parcel·les privades del sector dels Estanys –entre l’Eurocenter i darrere de l’antic Màgic Park–. La proliferació d’autocaravanistes que en els últims anys freqüenten la zona –amb facilitats gratuïtes entre l’octubre i el març– i tolerància al carrer Roma i un tram de l’avinguda París a l’estiu, havia generat un efecte d’atracció que feia que alguns conductors que no hi trobaven lloc s’estacionessin en solars privats. Fins i tot amb caravanes remolcades, que habitualment estan limitades només als càmpings regulats.

L’alcalde, Maurici Jiménez, explica que el dispositiu es va completar sense conflictes, i els propietaris dels vehicles llar van traslladar-los a l’aparcament d’hivern, que excepcionalment han acordat amb els càmpings que funcioni aquest estiu fins que es pugui habilitar el nou espai de pagament tou, als afores de Platja d’Aro l’any vinent.

Jiménez explicava que els càmpings han acceptat perquè és “una solució transitòria” i s’ha assegurat la presència d’un vigilant municipal que limitarà l’estada a un màxim de 72 hores.

De manera paral·lela, la brigada municipal va instal·lar barreres de formigó als guals d’accés improvisat al solar desallotjat. I requeriran a la propietat que netegi i desbrossi l’espai, a banda de recomanar que quedi tancat el perímetre.

Un cop funcioni l’estacionament específic, el municipi endurirà la tolerància que s’ha aplicat en els últims anys amb els autocaravanistes. Tenen dret a estacionar com qualsevol vehicle, però només poden desplegar tendals, cadires o plaques solars per recarregar bateries en les zones habilitades per a aquests usos, on també els ofereixen carregar aigua i buidar els dipòsits d’aigües negres.

LA XIFRA

72
hores
serà la durada màxima permesa de les autocaravanes a l’aparcament municipal, gratuïta fins que es reguli l’any vinent el nou aparcament específic.

Una pràctica amb defensors i detractors

La presència d’autocaravanes és ben rebuda en temporada baixa, quan tenen una presència discreta i ordenada. Però la seva proliferació a l’estiu i els caps de setmana fa aixecar la veu als crítics, i encara més després que s’apropiessin de terrenys privats i amb la imatge de tendals, cadires plegables i inquilins en calça curta. D’altres, també qüestionen que tinguin l’estada totalment de franc, mentre agafen aigua i deixen residus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia