Soler a un pas de tornar a ser alcalde de Calonge amb el PSC i els Republicans
Un acord entre els grups donaria peu a un govern de JuntsxCalonge, el PSC i Norbert Botella, sense incloure el PP, que optaria per quedar-se a l’oposició
El veterà Jordi Soler (JuntsxCalonge) podria ser novament alcalde de Calonge i Sant Antoni en haver arribat a acords amb el PSC –amb el qual ja havia governat en el mandat passat– i el regidor de Republicans, Norbert Botella, que ara fa una setmana va marxar del govern i el va deixar en minoria. Aquest acord, si finalment prospera, tot i que les negociacions estan molt avançades, comptaria amb el suport del regidor del PP, que es mantindria a l’oposició.
Aquesta nova situació arrossegaria a l’oposició l’actual govern, d’ERC i Avancem, en una moció de censura que podria ben bé ser virtual, si es fes per videoconferència, arran de les mesures per fer front a la Covid-19, el que seria un cas únic a la demarcació de Girona. L’altre grup, la CUP, que va ser clau per donar suport a l’actual govern, amb tota seguretat no acceptarà l’oferiment de Jordi Soler de formar part de l’equip de govern i es quedarà a l’oposició. Caldrà veure si donar suport, com el PP, o opta per una abstenció. Els acords no han acabat de transcendir, però el PSC continuaria sense una peça clau, amb àrees importants que ja portava, tot i que caldrà concretar-ho. La principal novetat d’aquest pacte podria ser que Norbert Botella, el regidor de Republicans que va sortir del govern i va deixar-lo en minoria, ocupés l’alcaldia l’últim any de mandat.
Desconfiança
El portaveu de Republicans de Calonge i Sant Antoni, Norbert Botella, que va ser tercer tinent d’alcalde de Serveis Territorials, Personals, Sostenibilitat i Promoció Local, va anunciar el 22 d’abril que la seva formació havia acordat en assemblea la sortida del govern municipal, amb ERC i Avancem. Botella va atribuir la decisió “a la situació d’inestabilitat, ineficàcia i desconfiança constatada durant els últims mesos”. Botella va criticar la gestió econòmica i de personal, i la falta de “cultura de govern de coalició”, a més del “menysteniment i la falta de lleialtat” en assabentar-se que havien sondejat el PSC perquè entrés al govern.