Administracions

SANT QUIRZE DEL VALLÈS

CCOO considera “viciada” l'obertura d'un expedient a l'antic cap de Territori

El sindicat denuncia que no els van informar del procés, ni que l'investigava un detectiu privat

L'Ajuntament entén que no en tenia cap obligació jurídica

CCOO, que és el sindicat majoritari a l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès, ha fet públic el seu malestar per l'obertura d'un expedient disciplinari a Antoni Sancho, antic cap de l'àrea de Territori. La junta de personal de funcionaris recrimina que no va ser informada del començament del procés i que no coneix els motius de la incoació, cosa que veu com “una vulneració flagrant dels drets sindicals i dels del propi interessat, que se situa en una situació de clara indefensió”. Fonts municipals, per la seva banda, asseguren que no tenien cap obligació jurídica d'informar a la representació sindical; i afirmen que, tot i que l'obertura de l'expedient va coincidir mentre Sancho tenia la baixa mèdica, se li va comunicar. Va ser la setmana passada, en el moment del seu retorn, quan se li va precisar el dia i l'hora de la compareixença amb un instructor extern.

“La manca de serietat i de transparència amb què es vol instruir l'expedient denota una forta càrrega de subjectivitat. Sancho és la segona o tercera persona amb una remuneració més alta de la corporació –uns 60.000 euros–, i el fet que en l'últim any o any i mig no tingui cap feina atribuïda implica un mobbing encobert”, destaca el president de la junta de personal, Daniel Martínez. Per ell, “el procediment està greument viciat des de principi”, ja que s'ha privat a la representació sindical “la possibilitat d'impugnar o de presentar les al·legacions que siguin pertinents”. En aquest sentit, reitera que encara no sap els motius de l'expedient, ja que no han rebut cap còpia, tot i que se'ls imagina: “En la reunió del comitè de Seguretat i Salut ens van parlar de la participació d'un detectiu privat. Suposo que hi ha alguna sospita sobre la seva feina, però el cas és que l'expedient se solapa amb el procediment judicial que s'ha obert sobre discriminació laboral.”

LA FRASE

Que l'interessat tingui la baixa no eximeix que s'informi els representants del personal laboral
Daniel Martínez
PRESIDENT DE LA JUNTA DE PERSONAL DE FUNCIONARIS


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.