Administracions

PALAU-SOLITÀ I PLEGAMANS

El consistori vol retallar el volum d'hores extres que fan els policies locals

La proposta de conveni equipara l'escala salarial del cos amb la dels Mossos i fixa un màxim d'hores anual

Alguns agents han imposat més multes per pressionar

El darrer conveni de la policia local de Palau-solità caducava el desembre del 2009, i el govern municipal ha emprès la redacció del nou acord laboral per intentar contenir l'elevat nombre d'hores extres que feia disparar la partida pressupostària de personal. La proposta presentada als delegats sindicals del cos equipara les taules dels salaris amb les dels Mossos d'Esquadra i les policies municipals de Sabadell, Mollet o Caldes de Montbui, segons ha destacat el regidor de governació, Jaume Oliveras.

El nou conveni implicaria un increment del salari base però, alhora, posaria límits al nombre d'hores extres que podran fer els agents. Aquest darrer fet, sumat a la manera de calcular els plusos de productivitat –segons paràmetres com ara l'absentisme– ha estat contestat per alguns agents del cos fora de la taula de negociació.

En les últimes setmanes, com a mecanismes de pressió, han endurit el criteri per imposar multes i es va incrementar el nombre d'indisposicions, de manera que les baixes es cobrien amb jornades extres. Aleshores, el govern va tallar l'aixeta suspenent el pagament d'hores extraordinàries, però el reguitzell de baixes ha continuat i, ara, alguns agents s'han negat a fer hores extres, de manera que els Mossos van haver de reforçar el patrullatge al poble el cap de setmana.

“Millores” laborals

La solució d'emergència ha estat presentar la nova proposta de conveni ajornant el debat dels serveis mínims i les hores extres. Per l'alcaldessa, Mercè Pla, “és un pas més en la modernització de la policia local”, que “mereix que la retribució bàsica sigui igual que la del cos de Mossos”. Oliveras hi afegia que “millora objectivament les condicions laborals” i, tot i l'oposició dels agents, confiava a arribar a un acord.

LA FRASE

La proposta sobre la taula no entra en la gestió de serveis mínims i hores extres
Jaume Oliveras
REGIDOR DE GOVERNACIÓ DE PALAU-SOLITÀ I PLEGAMANS


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.