Administracions

argentona

L'Ajuntament assumeix el deute de 200.000 euros d'una empresa municipal

El govern assegura que aquest és un “pas necessari” per poder tancar definitivament Argentona Projectes SA i l'oposició en critica la gestió

L'Ajuntament d'Argentona assumirà el deute de l'empresa municipal Argentona Projectes SA. El deute acumulat per la firma al llarg de la quinzena d'anys, aproximadament, que ha estat activa ascendeix, segons el govern municipal, als 200.000 euros. Aquests diners, s'agafaran del romanent de tresoreria positiu del 2010 que ascendeix fins als 930.000 euros. Segons el govern –TxA i CiU– l'assumpció del deute per part de l'Ajuntament és un “pas necessari” per poder procedir al tancament definitiu de l'empresa, en situació de fallida des de fa 2 anys i mig.

A grans trets, i segons el govern municipal, d'aquests 200.000 euros de deute d'Argentona Projectes, uns 150.000 corresponen a contractes de privats amb relació a Can Doro, mentre que els 50.000 euros restants són fruit de la gestió de l'empresa dels darrers 4 anys. “S'està posant solució a un problema que l'Ajuntament ha tingut des de sempre, una empresa que des dels seus inicis no ha complert els objectius que perseguia”, va manifestar l'alcalde, Pep Masó (TxA).

Durant el ple d'ahir on es va debatre l'assumpció del deute de l'empresa municipal per part de l'Ajuntament, els grups de l'oposició van criticar la gestió que n'ha fet l'actual equip de govern. “Ens trobem davant d'una negligència de tot aquest govern”, va assegurar la portaveu de l'Entesa, Ester Merino. Més contundent va ser el regidor d'Agrupació d'Argentona, Fèlix Rosa, quan va manifestar que “tot el procés podria acabar costant al poble uns dos milions d'euros”. En aquest sentit, Rosa va recordar que “si una empresa és societat anònima i fa fallida, s'ha de comunicar al jutge abans de dos mesos, i en aquest cas no s'ha fet”.

De fet, per aquest afer està previst que tant l'alcalde com altres membres del govern vagin a declarar davant del jutge el proper 23 de juny. Tant Salvador Casas (PSC) com Jesús Hita (PP) van qüestionar el per què no s'havia tancat abans Argentona Projectes, com també ho va fer el regidor republicà Manel Pérez.

Redistribució de partides econòmiques

El ple també va aprovar la redistribució d'algunes partides econòmiques. Del romanent de caixa afectat per inversions no efectuades durant el 2011, es destinaran més de 300.000 euros a noves inversions. Del romanent del 2010, a banda dels 200.000 euros per Argentona Projectes SA, més de 600.000 euros aniran a sufragar diverses despeses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.