Administracions

garraf

Cubelles va gastar 850.000 euros en estudis en 4 anys

El govern local denuncia la despesa excessiva en informes externs entre el 2007 i el 2010

El municipi ha perdut una subvenció de l'ACA d'1,1 milions

L'Ajuntament de Cubelles va encarregar a empreses externes estudis per valor de més de 850.000 euros entre el 2007 i el 2010, segons l'actual govern local (ICV, el PP i Unitat Cubellenca). A aquest fet, l'equip de govern suma la crítica per les nombroses ampliacions de pressupost en obres contractades durant l'anterior mandat, i per l'augment del deute bancari, que va ampliar-se l'any passat fins a arribar als 6,7 milions d'euros.

La ràtio d'endeutament és del 50%, si bé el nou govern critica que s'incrementés (el 2007 el deute era tan sols d'1,3 milions d'euros) en plena crisi econòmica. La despesa en estudis també és del tot excessiva per al regidor d'Hisenda, Luis Alamán (PP); el regidor destaca que gran part dels diners van destinar-se a informes urbanístics que podrien haver realitzat els tècnics de l'Ajuntament. Alamán posa com a exemple de la mala gestió de l'anterior govern (PSC, CiU i ERC) un informe de la viabilitat d'una concessió administrativa per construir i explotar habitatges de protecció oficial de lloguer (un projecte que no es va arribar a dur a terme); el seu cost era de 42.920 euros, si bé la Diputació “el podria haver fet gratuïtament”. Un altre estudi, dedicat a analitzar l'organització de l'administració local (12.000 euros) no apareix, segons el regidor.

Pressupostos que no es complien

El govern de Cubelles explica que l'incompliment del pressupost d'obres durant l'últim mandat era constant. Per urbanitzar l'entorn del poliesportiu, van pagar-se 300.000 euros extres (les obres estaven pressupostades en 1,1 milions). “En molts contractes s'acudia a la tècnica del suplement de crèdit: finalitzava l'obra, i es pagaven més diners a l'empresa”, sosté el regidor d'Hisenda. També sorprèn la pèrdua d'una subvenció d'1,1 milions d'euros que l'Agència Catalana de l'Aigua havia d'atorgar al municipi per millorar la xarxa de recollida d'aigües pluvials i l'entorn de la desembocadura del Foix; segons el govern, el fet que l'Ajuntament no demanés la validació del projecte a l'ACA i que no creés una taula de seguiment del conveni ha fet que es desaprofité aquest ajut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.